Susanne, 40 år - Injektionsbehandling

Folk började kommentera att jag såg sur ut.

När Susanne fyllde 40 började folk kommentera att hon såg sur ut. Nu känner hon att hennes utseende bättre matchar hur hon känner sig. Även hennes omgivning tycker att hon ser piggare och fräschare ut. Utan att egentligen veta vad hon har gjort.

Jag är en sportig person som gillar att träna och röra på mig. Jag har egentligen inte tänkt så mycket på hur jag ser ut, förrän efter att jag passerade 40. När folk började kommentera att jag såg sur ut, förstod jag inte vad de menade – jag var ju glad! Det var först när jag tittade ordentligt i spegeln och såg att mungiporna pekade nedåt som jag förstod. Och plötsligt insåg jag att hela ansiktet hade ”fallit” nedåt.

Mitt liv går i snabb takt och jag är en praktisk och jordnära person. Jag har inte tid att hålla på för mycket med mitt utseende men samtidigt är det viktigt för mig att se ut så som jag känner mig – fräsch och glad. En kompis tipsade mig om att testa fillers. Först var jag väldigt tveksam, man har ju sett bilder på jätteläppar och så ville jag definitivt inte se ut. Men sen blev jag nyfiken och bestämde mig för att testa, funkar det så funkar det tänkte jag!

Det var spännande att träffa Jonas, jag visste egentligen inte vad jag kunde förvänta mig men är toppennöjd med resultatet. Vi pratade om vad jag upplevde som mina problem och han anpassade behandlingen därefter – jag var noga med att säga att det måste se naturligt ut. Och det fixade han. Nu känner jag att mitt utseende bättre matchar hur jag känner mig, och framförallt även min omgivning tycker att jag ser piggare och fräschare ut, utan att egentligen veta vad jag har gjort.

Jag var noga med att säga att det måste se naturligt ut

Dr Jonas Röjdmark:

– Susanne sökte till mig för att hon kände att hon såg ledsen och trött ut trots att hon inte alls kände sig så. Hon är en omtänksam person som gärna fokuserar på att hennes omgivning har det bra och har inte lagt så mycket tid på sig själv och sitt utseende. Men nu kände hon att det var dags och bad mig föreslå vad som kunde göras.
Susannes problem är ganska typiska för personer i hennes ålder. Hon beskrev att det kändes som att ”ansiktet hade fallit ned”. Med åldern förlorar huden sin spänst och flexibilitet och tappar i volym, och det är det som gör att man lätt ser trött och ledsen ut, trots att man inte är det.

Med hjälp av fillers gjorde jag Susannes nasolabialveck (vecken som går ned från nästan bredvid munnen ned mot hakan) mindre markerade. Jag återskapade också något av den förlorade volymen i hennes mellanansikte. Och till sist använde jag även fillers för att få de nedåtriktade mungiporna att peka mera uppåt istället. För att få ett mindre ”bekymrat” utseende använde jag också muskelavslappnande medel i hennes panna för att släta ut de horisontella vecken.