Vita pormaskar

Behandlingar, Hud, Ansikte, Hudvårdsprodukter

vita pormaskar

Vita pormaskar är små vita eller gulaktiga knölar som är instängda under hudens yta. De förekommer oftast runt näsan och hakan, men kan också finnas på andra delar av ansiktet och kroppen. Trots att de är ofarliga kan de vara störande och något som man vill bli av med.

Orsaker till vita pormaskar

Vita pormaskar bildas när döda hudceller täpper till hudens yta istället för att exfolieras naturligt.

  • Dålig exfoliering: Om du inte exfolierar din hud regelbundet kan döda hudceller bygga upp och blockera porerna.
  • Hudvårdsprodukter: Tunga eller komedogena (porblockerande) produkter kan förvärra problemet.
  • Solskador: Överexponering för sol kan förtjocka hudens yttre lager, vilket kan leda till blockeringar.
  • Genetik: Vissa människor är mer benägna att utveckla vita pormaskar på grund av ärftliga faktorer.

Behandlingar för att bli av med vita pormaskar

För att behandla vita pormaskar finns det flera effektiva metoder som kan hjälpa till att rensa huden och förebygga framtida utbrott.

Exfoliering

Regelbunden exfoliering hjälper till att ta bort döda hudceller och förhindra att porerna blockeras. Använd produkter med AHA (alfahydroxisyror) eller BHA (betahydroxisyror) för att främja cellförnyelsen. Pure Triple Peel kombinerar mekanisk, enzymatisk och kemisk exfoliering för en komplett och effektiv behandling. Denna produkt hjälper till att avlägsna döda hudceller, öka cellförnyelsen och hålla huden klar och fri från vita pormaskar.

Microneedling

Microneedling är en avancerad hudvårdsbehandling som innebär användning av små nålar för att skapa mikrokanaler i huden. Detta stimulerar hudens naturliga läkningsprocess och kan hjälpa till att reducera förekomsten av vita pormaskar genom att förbättra hudens struktur och främja exfoliering.

Kemisk peeling

Kemisk peeling är en annan effektiv metod för att behandla vita pormaskar. En kemisk peeling innebär applicering av en lösning som tar bort det yttre hudlagret, vilket främjar ny cellväxt och förbättrar hudens utseende. Olika typer av peelingar kan användas beroende på din hudtyp och problematik.

Professionell borttagning

För envisa vita pormaskar eller millier kan det vara bäst att söka hjälp av en hudterapeut som med hjälp av sterila verktyg försiktigt kan ta bort milier utan att orsaka skada på huden.

Varför välja Akademikliniken?

Att välja rätt klinik för dina hudvårdsbehov är avgörande för att uppnå bästa möjliga resultat. Hos oss får du:

  1. Expertis och erfarenhet: Akademikliniken har lång erfarenhet och hög expertis inom avancerad hudvård och kosmetiska behandlingar. Våra specialister är välutbildade och uppdaterade med de senaste teknikerna och forskningen inom hudvård.
  2. Personlig konsultation: Vi erbjuder en personlig konsultation där vi bedömer din hudtyp och specifika behov. Detta gör att vi kan skräddarsy behandlingar som passar just dig och dina mål.
  3. Brett utbud av behandlingar: Vi erbjuder ett brett utbud av behandlingar. Detta gör att vi kan erbjuda en helhetslösning för att förbättra din hudhälsa.
  4. Kvalitet och säkerhet: På Akademikliniken använder vi endast de bästa och mest effektiva produkterna och teknikerna. Vi säkerställer att alla behandlingar är säkra och ger optimala resultat.

Boka din konsultation hos oss på Akademikliniken idag för att bli av med dina vita pormaskar och uppnå den hy du vill ha.

Boka konsultation