Vad är Tear trough? Injektionssköterskan svarar

Fråga våra experter, Vår expertis, Före- & efterbilder, Injektioner

Konsultation för injektionsbehandling

Vad händer med huden under ögonen när vi blir äldre och vad innebär en Tear trough (tårdiken) behandling? Vi ställde frågorna till en av Akademiklinikens injektionssjuksköterskor som berättar vad Tear trough är och vad som händer med åldrande hud under ögonen.

Vad innebär en Tear trough-behandling?

En Tear trough-behandling innebär att man med filler, Hyaluronsyra minimerar ihåligheten, skåran under ögonen som gör att man kan se trött, sliten och gammal ut. En del patienter har en  ihålighet vid tårkanalen in mot ögat medan andra har som en längre skåra från ögats insida till ögats yttre kant. Oavsett vilket så fyller jag ut området med filler så att kanten från kind till öga blir jämn. Resultatet blir slätt och fint. Patienten får tillbaka ett piggare och fräschare utseende. Första dagen efter behandlingen är de flesta lite svullna och det är inte heller ovanligt att vara lite öm några dagar efter.  Behandlingen är synnerligen enkel och de flesta patienter känner en oerhörd glädje och lättnad efter. Många känner att de har uppfattats som trötta och slitna trots att de inte varit det.

Patient innan fillerbehandling

Vad händer med huden under ögonen med åldern?

Huden tunnas ut och i kombination med att muskeln runt ögat blir starkare får de flesta små fina linjer eller kråksparkar runt ögonen. En del har benägenhet till att ansamla fett och får då tydliga fettkuddar vilket kan upplevas jobbigt för individen.

Kan alla göra en Tear trough-behandling? Man/kvinna?

Både män och kvinnor kan få stor förbättring av en Tear trough-behandling. Dock passar inte en Tear trough-behandling med injektion alla och alla patienter kan inte bli behandlade med bara injektion för att motverka det upplevda problemet. Är det till exempel grova fettkuddar under ögat är kirurgi ofta ett bättre alternativ. De flesta patienter känner en stor lättnad och förbättring efter en behandling och som bonus på det känner de sig ofta mycket piggare och fräschare. Det allra bästa är att boka in en konsultation med en av våra certifierade injektionssjuksköterskor så går man tillsammans igenom önskemål och förväntningar samt tittar på vad som kan göras för just dig.

Läs mer om Tear trough (tårdiken) behandling ≥

Se Före-/Efter bilder på Tear trough (tårdiken) ≥

Boka konsultation