Tyngdkänsla efter botox

Botox

botox

Botox används för att temporärt minska rynkor och fina linjer genom att blockera nervsignaler till musklerna som minskar deras aktivitet. Detta kan ibland leda till en temporär känsla av tyngd eller stelhet i de behandlade områdena. Nedan går vi igenom hur vanligt det är med tyngdkänsla efter botox och hur snabbt tyngdkänslan försvinner.  

Är tyngdkänsla normalt efter botox?

Efter en Botoxbehandling kan vissa patienter uppleva en känsla av tyngd eller stelhet i det behandlade området. Tyngdkänslan är normalt sett temporär och varar vanligtvis från några dagar upp till några veckor. Det är viktigt att förstå att detta är en normal del av läkningsprocessen men att tyngdkänslan varierar från person till person, beroende på individuella faktorer som muskelstruktur och behandlingens omfattning.

I de flesta fall börjar som sagt tyngdkänslan avta inom de första veckorna efter behandlingen, men om du fortfarande upplever tyngdkänsla eller andra oönskade effekter efter denna period är det viktigt att kontakta din behandlande specialist för rådgivning och eventuell uppföljning. Det är också viktigt att följa alla eftervårdsinstruktioner som din läkare ger dig för att säkerställa en så smidig och effektiv läkningsprocess som möjligt. Här kan du läsa mer om första dagarna efter botox.

Botox-behandlingar som kan ge upphov till tyngdkänsla

Tyngdkänsla efter en Botox kan upplevas efter olika typer av behandlingar, men det är vanligast vid följande:

  • Behandling av pannan och ögonbrynen: När Botox används för att minska rynkor i pannan eller höja ögonbrynen, kan patienter ibland uppleva en känsla av tyngd. Detta beror på att musklerna som används för att uttrycka rörelser i dessa områden tillfälligt slappnar av.
  • Kråksparkar runt ögonen: Vid behandling av fina linjer och rynkor runt ögonen, kända som kråksparkar, kan en viss tyngdkänsla upplevas. Denna känsla beror på att musklerna runt ögonen behandlas för att skapa en slätare hudyta.
  • Glabellarynkor (rynkor mellan ögonbrynen): Botox som används för att behandla glabellarynkor kan också leda till tyngdkänsla, särskilt om det är första gången du får behandlingen eller om en högre dos används.

Så om du upplever en tyngkänsla efter botox så behöever du inte vara orolig. Låt din kropp gradvis anpassa sig efter behandlingen så kommer denna känsla successivt avta. Det går även bra att utföra milda ansiktsövningar för att lindra eventuell stelhet.

Akademiklinikens expertis

På Akademikliniken utför vi över 60 000 estetiska behandlingar per år, vilket innebär att vi har en omfattande erfarenhet av olika botoxbehandlingar. Vårt team av experter finns alltid redo att ge råd och stöd före och efter din behandling.

Vi använder endast godkända produkter och våra specialister är högt kvalificerade inom sina områden. Vi säkerställer även att varje behandling är anpassad efter dina unika behov och önskemål.

Boka en konsultation

Är du intresserad av att veta mer om Botox och hur vi på Akademikliniken kan hjälpa dig? Boka en konsultation nedan. Våra experter guidar dig genom hela processen och ser till att du känner dig trygg och informerad.

Boka konsultation