Tunnhårig man

Hårtransplantation, Behandlingar, Hår

tunnhårig man

Att uppleva håravfall kan vara stressande och påverka självkänslan. För många män är håravfall en naturlig del av åldrandet, men det kan också bero på andra faktorer. På Akademikliniken erbjuder vi avancerade behandlingar för att hjälpa dig att återfå ditt självförtroende och ett fylligare hår.

Hur yttrar sig tunnhårighet hos män?

Tunnhårighet hos män börjar oftast som en gradvis process där håret successivt tunnas ut. Det vanligaste mönstret är att hårfästet kryper uppåt vid tinningarna och bildar de klassiska vikarna som kan breddas med tiden. Samtidigt kan håravfall ske på hjässan, vilket leder till att en kal fläck bildas. Tunnhårighet kan börja redan i 20-årsåldern, men är vanligast efter 30-årsåldern. Vid 50 års ålder har cirka hälften av alla män märkbart tunnare hår eller är flintskalliga.

Orsaker till håravfall hos män

Håravfall kan ha flera orsaker, varav de vanligaste är:

  1. Genetiska faktorer: Ärftligt håravfall, även känt som androgenetisk alopeci, är den vanligaste orsaken till tunnhårighet hos män. Detta innebär att hårsäckarna successivt krymper och producerar tunnare hårstrån tills hårväxten upphör helt.
  2. Hormoner: Hormoner spelar en stor roll i håravfallsprocessen. Dihydrotestosteron (DHT), en biprodukt av testosteron, kan orsaka att hårsäckarna förminskas och leder till håravfall.
  3. Livsstil och stress: Höga stressnivåer, dålig kost och livsstilsvanor som rökning kan bidra till håravfall.
  4. Sjukdomar och medicinska tillstånd: Vissa medicinska tillstånd som sköldkörtelproblem, autoimmuna sjukdomar och vissa infektioner kan leda till håravfall.

Behandlingar mot tunnhårighet

Vi på Akademikliniken erbjuder behandlingar för att motverka håravfall och stimulera hårväxt. Våra specialister hjälper dig att hitta den bästa lösningen baserat på dina individuella behov och förutsättningar.

PRP-behandling

PRP (Platelet-Rich Plasma) är en naturlig och icke-kirurgisk behandling som utnyttjar dina egna blodplättar för att stimulera hårväxt. Behandlingen innebär att en liten mängd blod tas från dig, centrifugeras för att separera blodplättarna, och sedan injiceras i hårbotten.

Hur går PRP-behandlingen till?

  1. Blodprov och separation: En liten mängd blod tas från din arm och placeras i en centrifug. Centrifugen separerar blodplättarna och plasman från de röda blodkropparna.
  2. Injektion: Den koncentrerade plasman, rik på tillväxtfaktorer, injiceras i de områden av hårbotten där håravfallet är mest uttalat.

Hur lång tid tar behandlingen?

En PRP-behandling tar vanligtvis cirka 60-90 minuter, inklusive tid för blodprovtagning och förberedelser.

Vilka resultat kan man förvänta sig?

De flesta patienter börjar se förbättringar inom 3-6 månader efter behandlingen. Håret kan bli tjockare och starkare, och håravfallet kan minska. För optimala resultat rekommenderas en serie av 3-4 behandlingar med några månaders mellanrum, följt av underhållsbehandlingar en eller två gånger per år.

Inte längre tunnhårig

Vi förstår hur viktigt ditt hår är för ditt självförtroende och välbefinnande, och vi är här för att stödja dig genom hela behandlingsprocessen. Att ta det första steget mot ett fylligare hår börjar med en konsultation. Vi kommer utföra en grundlig bedömning av ditt hår och din hårbotten, diskutera dina mål och förväntningar samt rekommendera den bästa behandlingsplanen för dig. Boka en konsultation idag för att bli av med din tunnhårighet. Vi ser fram emot att hjälpa dig på din resa mot ett tjockare och friskare hår.

Boka konsultation