Träna gäddhäng

Plastikkirurgi

fettsugning

Gäddhäng är ett informellt uttryck som används för att beskriva det lösa, hängande skinnet eller fettet under armarna. Särskilt i tricepsområdet. Att träna bort gäddhäng kan fungera i vissa fall, men vid mycket överskottshud, exempelvis vid stor viktnedgång, räcker träning oftast inte till för att få det resultat man vill. Hudens förmåga att dra ihop sig minskar även med tiden, vilket leder till att den förlorar sin elasticitet och fasthet. Detta kan i sin tur leda till hängande skinn under armarna som kan vara svårt att träna bort. Nedan går vi igenom vilka övningar som kan vara effektiva vid gäddhäng samt vilka behandlingsmetoder som finns tillgängliga hos oss på Akademikliniken.  

Orsaker till gäddhäng

Gäddhäng är vanligt oavsett ålder eller livsstil. På Akademikliniken förstår vi hur detta estetiska bekymmer kan påverka individers självkänsla och livskvalitet. Orsakerna kan variera från genetiska faktorer till naturliga förändringar som sker i samband med åldrande, eller som ett resultat av betydande viktminskning. Även om gäddhäng är helt naturligt och ofarligt, kan det för vissa personer vara ett estetiskt bekymmer som kan få individer att känna sig obekväma i vissa kläder eller under sociala sammanhang.

Kan man träna bort gäddhäng?

Med träning kan man förbränna fett under armarna och förbättra sin muskeltonus, men det är viktigt att förstå att träning inte alltid kan påverka hudens elasticitet. Detta innebär att man inte helt kan eliminera gäddhänget med enbart träning. Träningen behöver oftast kompletteras med andra metoder för att uppnå önskade resultat.

Övningar som hjälper

Att stärka och tona armarnas muskler genom övningar som armhävningar, triceps-pressar och bicep-curls är utan tvekan fördelaktigt. Dessa övningar hjälper till att bygga muskelmassa och kan ge en mer tonad utseende. Kontinuerlig träning är nyckeln och vi rekommenderar att dessa övningar integreras i en regelbunden träningsrutin för bästa effekt.

Går inte att träna bort överskottshud

I vissa fall kan överskottshud vara så pass påtaglig att träning inte räcker till. I sådana fall kan vi på Akademikliniken hjälpa dig genom att ta fram en behandlingsmetod som passar dig, din hud och dina önskemål. Med vår expertis inom estetiska behandlingar och kirurgi erbjuder vi olika typer av behandlingar för att eliminera överskottshud och fettdepåer som är svåra att bli av med.

Armplastik

Armplastik är ett plastikkirurgiskt ingrepp som används för att avlägsna överskottshud på överarmarna. Denna procedur stramar upp och ger en mer tonad och smidig armprofil, vilket minskar det så kallade gäddhänget. Armplastiken utförs under narkos och tar vanligtvis några timmar. Snitt görs ofta på armens insida eller i armhålan. Det är inte helt ovanligt att armplastik kombineras med fettsugning om patienten har mycket fettöverskott på armarna.

CoolSculpting och Fettfrystning

För de som söker ett icke-kirurgiskt alternativ, erbjuder vi på Akademikliniken även CoolSculpting. Denna innovativa behandling fryser och eliminerar fettceller på ett säkert och effektivt sätt, och kan vara ett utmärkt alternativ vid reducering av gäddhäng. Fettcellerna som fryses försvinner för gott och slutresultatet syns vanligtvis inom 4 månader.

För mer information om hur vi kan hjälpa dig att bli av med gäddhäng tveka inte att kontakta oss eller boka en konsultation nedan.

Boka konsultation