Spänningshuvudvärk

Injektioner, Botox

spänningshuvudvärk

Spänningshuvudvärk är en vanlig typ av huvudvärk som kan påverka din vardag negativt. Hos Akademikliniken erbjuder vi en effektiv behandling med botox som hjälper dig att bli av med smärtan och leva ett bekvämare liv.

Vad beror spänningshuvudvärk på?

Spänningshuvudvärk uppstår oftast på grund av muskelspänningar i nacke, axlar och skalp. Dessa spänningar kan orsakas av stress, dålig hållning, långvarigt arbete vid datorn, eller andra fysiska eller psykologiska faktorer. Vissa människor upplever denna typ av huvudvärk regelbundet, vilket kan påverka deras livskvalitet.

Hur kan jag lindra själv?

För att lindra spänningshuvudvärk kan du prova något av följande:

  • Regelbunden motion, stretching och avslappningsövningar kan hjälpa till att minska muskelspänningar
  • Se till att ha en ergonomisk arbetsplats och ta regelbundna pauser för att undvika att sitta still för länge.
  • Drick mycket vatten, undvik överdriven koffein- och alkoholkonsumtion, och prioritera god sömn för att minska stressnivåerna.

Om det inte hjälper erbjuder vi andra alternativ för en vardag utan huvudvärk.

Hur kan man bli av med spänningshuvudvärk?

En effektiv metod för att behandla spänningshuvudvärk är användningen av botox. Botox är ett muskelavslappnande medel som injiceras i de spända musklerna, vilket leder till minskad muskelspänning och därmed minskad smärta.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen med botox mot spänningshuvudvärk går till på följande sätt:

  1. Konsultation: Först genomgår du en noggrann konsultation för att bedöma dina symptom och avgöra om botox är rätt behandling för dig.
  2. Injektion: Själva behandlingen innebär att små mängder botox injiceras i de specifika områdena på huvudet och nacken där muskelspänningarna är som mest uttalade. Detta tar vanligtvis endast några minuter.
  3. Uppföljning: Du märker skillnad efter ca 4 veckor när behandling uppnått full effekt. Efter behandlingen följer vi upp med dig för att säkerställa att du uppnår önskat resultat och för att hantera eventuella frågor eller bekymmer.

Hur länge håller behandlingen?

Effekterna av botoxbehandlingen kan variera från person till person, men i genomsnitt håller resultaten i tre till sex månader. Efter denna period kan behandlingen upprepas vid behov för att upprätthålla den smärtlindrande effekten.

Kombinera med fillers – varför?

För vissa patienter kan kombinationen av botox och fillers erbjuda ytterligare fördelar. Fillers kan användas för att korrigera ansiktsdrag som påverkas av musklernas spänning, såsom käklinjen eller tinningarna. Genom att kombinera dessa behandlingar kan vi uppnå en mer omfattande lindring av spänningshuvudvärk och samtidigt förbättra utseendet och symmetrin i ditt ansikte.

Trygghet och säkerhet

På Akademikliniken prioriterar vi din trygghet och säkerhet. Våra behandlingar utförs av erfarna och kvalificerade läkare som använder de senaste teknikerna och högkvalitativa produkter. Vi strävar efter att ge dig den bästa möjliga vården och att du ska känna dig trygg genom hela behandlingsprocessen.

Bli av med spänningshuvudvärken

Att leva med spänningshuvudvärk kan vara utmanande och påverka din livskvalitet. Om livsstilsförändringar och medicinering inte har hjälpt dig, kan vår botoxbehandling mot spänningshuvudvärk vara ett effektivt alternativ. På Akademikliniken hjälper vi dig att bli av med spänningshuvudvärken och återfå en bekväm vardag utan huvudvärk.

Kontakta oss för mer information eller för att boka en första konsultation.

Boka konsultation