Silikonbröst

Bröst

silikonbröst

Silikonbröst är en av de mest populära metoderna för bröstförstoring. Silikonimplantat har hjälpt miljontals kvinnor att uppnå sina estetiska mål och fått ökat självförtroende. Som Nordens ledande klinik inom plastikkirurgi garanterar vi naturliga resultat, hög säkerhet och långvarig hållbarhet.

Varför välja silikonimplantat?

Silikonimplantat är kända för att ge ett mycket naturligt utseende och känsla. De är fyllda med en silikongel som efterliknar den naturliga bröstvävnaden. Det finns flera fördelar med att välja silikonimplantat:

 • Naturlig känsla: Silikonimplantat känns mjukare och mer som naturliga bröst jämfört med saltlösningsimplantat.
 • Stabil form: Silikon behåller sin form bättre och risken för rippling (vågor under huden) är mindre.
 • Långvarig hållbarhet: Silikonimplantat är hållbara och kan hålla i många år utan att behöva bytas ut.

Säkerhetsaspekter med silikonimplantat

På Akademikliniken är säkerhet vår högsta prioritet. Vi använder endast de bästa och mest pålitliga implantaten från ledande tillverkare. Alla våra silikonimplantat genomgår tester och är godkända av hälso- och sjukvårdsmyndigheter.

 • Minskad risk för läckage: Moderna silikonimplantat är mycket säkra och minskar risken för läckage. Om ett silikonimplantat skulle gå sönder, förblir gelen oftast i sitt ursprungliga skal, vilket minimerar risken för komplikationer.
 • Noggrann övervakning: Regelbundna kontroller och övervakning rekommenderas för att säkerställa implantatens tillstånd. Akademikliniken erbjuder omfattande uppföljning och stöd för alla patienter.

Olika typer av silikonimplantat

Det finns flera olika typer av silikonimplantat att välja mellan beroende på dina personliga mål och din anatomi:

Runda silikonimplantat

 • Ger ett fylligare utseende: Runda implantat är utmärkta för att skapa ett fylligare och rundare bröst.
 • Mångsidiga: Passar de flesta kroppstyper och estetiska mål.

Anatomiska silikonimplantat

 • Naturlig form: Anatomiska (droppformade) implantat efterliknar den naturliga formen på ett bröst bättre.
 • Förutsägbarhet: Dessa implantat är utformade för att ge ett mer förutsägbart och naturligt resultat.

Hur går en bröstförstoring med silikonimplantat till?

Vid en bröstförstoring med implantat på Akademikliniken går vi igenom flera steg för att säkerställa att du får det bästa möjliga resultatet:

 1. Konsultation: Under din första konsultation kommer du att diskutera dina mål och förväntningar med en av våra erfarna plastikkirurger.
 2. Val av implantat: Vi hjälper dig att välja rätt typ och storlek av implantat baserat på din kroppstyp och önskade resultat. Med hjälp av en 3D-simulering kan du se hur silikonbrösten kommer att se ut.
 3. Operation: Ingreppet utförs under narkos och tar vanligtvis 1-2 timmar. Snitten placeras på strategiska ställen för att minimera synliga ärr.
 4. Återhämtning: Efter operationen får du noggranna instruktioner om hur du ska ta hand om dig för bästa läkning. Vi följer upp med regelbundna kontroller för att säkerställa en smidig läkning.

Upplev fördelarna med silikonbröst på Akademikliniken

Att välja att genomgå en bröstförstoring med silikonimplantat är ett stort beslut. På Akademikliniken är vi dedikerade till att ge dig den bästa möjliga vården inom bröstkirurgi och resultat som du kommer att vara nöjd med. Våra erfarna plastikkirurger använder den senaste teknologin och teknikerna för att säkerställa att du får naturliga, säkra och långvariga resultat.

Kontakta oss idag för att boka en konsultation för bröstförstoring och ta det första steget för att få bröst som harmoniserar med resten av din kropp.

Boka konsultation