Rumpa

Plastikkirurgi

rumpa

Rumpan, även känd som stussen eller gluteområdet, spelar en avgörande roll både för kroppens utseende och dess rörelseförmåga. Trots dess viktiga funktion är det ett vanligt område att känna osäkerhet kring, om man inte är nöjd med rumpans storlek eller form.  För vissa kanske rumpans utseende inte är något man reflekterar över, men för andra kan den ha en avgörande betydelse för välbefinnandet och självkänslan.

Rumpa – stor, liten, platt eller rund

Varje rumpa är unik. Genetik spelar en stor roll i hur din rumpa ser ut, men livsstil och träning kan också påverka dess utseende. Vissa personer kan känna sig obekväma om deras rumpa upplevs som för platt eller om den inte harmonierar med kroppens övriga proportioner, vilket kan påverka självkänslan negativt.

Missnöjd med hur din rumpa ser ut?

När det kommer till att inte tycka om hur sin rumpa ser ut, kan orsakerna vara många:

  • Viktfluktuationer: Vissa upplever förändringar efter viktminskning eller viktökning, där huden kan ha tappat sin elasticitet och därmed inte återgått till sin tidigare form.
  • Graviditet: Andra kan uppleva att graviditet har förändrat kroppens proportioner och form på ett sätt som inte motsvarar den tidigare kroppsbilden.
  • Genetik: Dessutom finns det de som, oavsett mängden träning eller diet, finner att deras genetiska form inte lever upp till deras målbild.
  • Åldersrelaterade förändringar: Åldrandet kan också påverka rumpans utseende, där muskelmassan minskar och huden förlorar sin spänst, vilket kan göra att rumpan ser mindre fyllig och mer hängande ut.

Plastikkirurgi kan erbjuda en lösning genom att förbättra eller förändra rumpans utseende, och därmed ge en ökad självkänsla och tillfredsställelse med sin kropp.

Rumpförstoring

Om du upplever att din rumpa är för liten eller om du önskar en mer markerad bakdel, kan en stussförstoring vara ett lämpligt alternativ och det kan göras genom:

  • Fetttransplantation: Denna teknik involverar överföring av fett från andra kroppsområden via fettsugning till rumpan. Effekten av fettsugning kombinerat med fettinjektioner bidrar inte bara till att öka volymen utan också till att skulptera området.
  • Implantat: För de som inte har tillräckliga fettdepåer för en fetttransplantation, kan silikonimplantat vara ett alternativ. Implantaten, liknande de som används vid bröstförstoringar, placeras inuti rumpans muskler för ökad volym och form.
  • Kombination: I vissa fall kan både implantat och fetttransplantation användas för att optimera resultatet.

Rumplyft

Ett rumplyft eller ett rygglyft, är ett kirurgiskt ingrepp som syftar till att förbättra formen och positionen av rumpan genom att avlägsna överskottshud och strama upp det kvarvarande vävnaderna. Detta ingrepp kan vara lämpligt för personer som upplever att deras rumpa har förlorat sin elasticitet eller blivit hängande.

Boka konsultation för stusskirurgi

Att ta steget mot en plastikkirurgisk åtgärd är en personlig resa, och vi förstår vikten av att känna sig trygg och informerad genom hela processen. På Akademikliniken har vi en öppen dialog där vi lyssnar på dina behov och tillsammans utforskar de bästa alternativen för just dig. Boka en konsultation hos oss för stusskirurgi och förstå hur vi kan hjälpa dig få den siluett du alltid drömt om.  Vi säkerställer att varje steg, från första konsultation till eftervård, är utformat för att du ska känna dig stöttad och säker i ditt beslut om att skapa en balans mellan ditt yttre och inre välmående.

Boka konsultation