Putmage

Bukplastik, fettsugning

putmage

En putmage kan vara en källa till frustration för många, speciellt efter större livsförändringar som graviditet, viktförändringar eller naturliga åldersprocesser. Denna utbuktning är inte bara en fråga om utseende utan kan även påverka fysisk hälsa och välmående. Här förklarar vi varför en putmage kan uppstå och hur vi på kliniken kan hjälpa till att återställa en plattare och mer tonad buk.

Varför uppstår en putmage?

Huden består av tre huvudlager: ytterlagret, mellersta lagret med kollagen och elastin och det innersta lagret, underhuden som består av fettväv och bindväv. Denna struktur ger huden dess styrka och elasticitet.En putmage uppstår när dessa muskler separerar eller när överskott av fett och hud samlar sig, vilket leder till en utbuktande mage. Detta kan ske på grund av flera orsaker:

  • Rektusdiastas: Efter graviditet eller stora viktförändringar kan de raka bukmusklerna dra isär sig, vilket resulterar i en putande mage. Detta tillstånd kallas rektusdiastas, där magmusklerna separerar längs mitten av magen och skapar en utbuktning.
  • Överskottshud och fett: Efter att huden och vävnaderna har sträckts ut, särskilt under en graviditet eller efter betydande viktminskning, kan det finnas ett överskott av hud och fett som bidrar till putmagen.
  • Hormonella förändringar: Hormoner spelar en stor roll i kroppens fettfördelning. Hormonella förändringar, särskilt under och efter graviditet, kan leda till att fett samlas runt magen.
  • Åldrande: Med åldern förlorar huden sin elasticitet och musklerna sin tonus, vilket kan bidra till en putmage även hos personer som tidigare haft en platt mage.

Hur kan vi hjälpa till att åtgärda en putmage?

Vi erbjuder ett spektrum av behandlingar för att åtgärda en putmage, beroende på orsaken och dina individuella behov:

  • Bukplastik (Tummy Tuck): Detta är en av de mest effektiva kirurgiska metoderna för att åtgärda putmage. Bukplastik innebär att överskottshud och fett avlägsnas, och de separerade magmusklerna sys ihop. Detta ger en slätare och fastare bukprofil.
  • Fettsugning: För personer vars putmage främst består av fettdepåer kan fettsugning vara ett alternativ. Genom att avlägsna fett från magområdet kan vi minska utbuktningen och förbättra konturen.
  • Huduppstramande behandlingar: För en mindre framträdande putmage kan icke-invasiva behandlingar som fettfrysning användas för att strama åt huden och förbättra magens utseende.

Vad kan du förvänta dig av behandlingen?

Resultatet av din behandling beror på din specifika situation, men generellt kan du förvänta dig:

  • En plattare mage: De flesta behandlingar syftar till att reducera putmagen och skapa en mer tonad och platt mage.
  • Förbättrad kroppshållning: Åtgärder som riktar in sig på rektusdiastas kan förbättra din kroppshållning och minska ryggproblem.
  • Ökad självkänsla: En slätare bukprofil kan leda till förbättrad självbild och ökad självkänsla.

Säg hejdå till putmagen

Om du är trött på din putmage och önskar en förändring, är första steget att boka en konsultation hos oss. Våra specialister kommer att genomföra en noggrann undersökning och diskutera de bästa behandlingsalternativen för just din situation. Vi är här för att stötta dig genom hela processen, från första konsultation till uppföljning efter din behandling.

Vi ser fram emot att hjälpa dig att återfå en mage du kan känna dig stolt över.  Tillsammans tar vi steg mot en plattare och mer harmonisk kroppskontur!

Boka konsultation