Premiär för vår podd – Ytligheter

Aktuellt, Fråga våra experter, Podcast

PodcastPostFb1

Vad är naturlig skönhet, är botox farligt, hur är det att jobba med skönhet i fokus varje dag, vilket ansvar har läkare när det kommer till att säga stopp? ”Ytligheter” är en podd om skönhet där Tove Norström träffar allt från hudterapeuter, plastikkirurger till skönhetsprofiler. Tillsammans fångar de upp frågor, tankar, värderingar och vänder ut och in på temat skönhet.

I dagens samhälle får ytan mer uppmärksamhet än någonsin och möjligheterna att förändra eller förbättra sitt yttre är oändliga; tatueringar, träning, piercing och dieter, men även mer avancerade behandlingar som laser, injektioner och ytterst på skalan – plastikkirurgi.

Att må bra inombords hänger ofta ihop med att vara tillfreds med sitt yttre. Och det yttre har stor betydelse för vår identitet och hur vi uppfattas av omvärlden, vare sig vi vill det eller inte.

Vi på Akademikliniken vet av erfarenhet att det finns ett stort intresse av att prata skönhet, utseende och även en stor efterfrågan på information. Vi är stolta över att kunna presentera en skönhetspodd som både är lättsam och seriös.

Lyssna på första avsnittet >>


Ytligheter består av fem avsnitt:

Avsnitt 1: Skönhet & Ingrepp
Gäst: Ulf Samuelson, plastikkirurg, Akademikliniken

Avsnitt 2: Hud & Behandlingar
Gäster: Hudterapeut Patricia Almqvist tillsammans med en av våra injektionssjuksköterskor, Akademikliniken

Avsnitt 3: Grönt är skönt?
Gäst: Mitte Blomqvist, skönhetsbloggare

Avsnitt 4: Att jobba med utseende
Gäst: Sofi Fahrman, journalist och moderedaktör

Avsnitt 5: Stora bröstavsnittet
Gäst: Per Hedén, grundare och plastikkirurg, Akademikliniken