Perioral dermatit runt ögonen

Ansikte

ögonlocksplastik

Perioral dermatit är en hudåkomma som kan variera i utseende men kännetecknas ofta av rodnad, små utslag och blåsor runt munnen, näsan och ibland även kring ögonen. De kan uppträda symmetriskt runt munnen och ögonen och kan ibland även vara kliande eller orsaka en brännande känsla. Tillståndet kan även sprida sig till andra delar av ansiktet och även påverka hakan och kinderna.  

Perioral dermatit runt ögonen

Perioral dermatit kan som sagt uppstå runt ögonområdet i form av rodnader och små utslag. Denna form av dermatit kan vara särskilt besvärlig på grund av den känsliga huden runt ögonen. Det är viktigt att identifiera och behandla tidigt för att undvika ytterligare hudirritation. Mild hudvård och professionell medicinsk behandling rekommenderas för att effektivt hantera detta tillstånd och bevara hudens hälsa.

Behandlingar mot Perioral dermatit

För att motverka och behandla perioral dermatit runt ögonen och andra områden i ansiktet rekommenderas ofta en kombination av milda hudvårdsprodukter och medicinsk behandling, beroende på tillståndets svårighetsgrad.

Akademikliniken erbjuder skräddarsydda behandlingar för perioral dermatit, med fokus på att mildra symtomen och främja din hudhälsa. Våra specialister börjar med en noggrann analys av ditt hudtillstånd för att rekommendera den mest effektiva behandlingsplanen. Behandlingen kan innefatta en kombination av topikala mediciner, som antibiotika eller antiinflammatoriska krämer, och anpassade hudvårdsrutiner för att minimera irritation.

Undvik triggande faktorer

Vi betonar vikten av att undvika triggerfaktorer som starka hudvårdsprodukter eller hormonella variationer. Dessutom kan våra experter erbjuda råd kring livsstilsförändringar och kost som kan bidra till att lindra tillståndet. Vår målsättning är att ge varje patient en personlig och effektiv behandling för en hälsosam hud.

Laser och IPL

En metod för att hantera och behandla Perioral dermatit runt ögongen är laser och IPL. Dessa tekniker kan effektivt minska de rodnader och ytliga blodkärl som ofta är associerade med Perioral dermatit. Dessutom kan laserbehandlingen bidra till minskad inflammation. Här kan du läsa mer om laser och IPL.

Hudvårdsprodukter som hjälper

Att välja rätt hudvårdsprodukter är nyckeln till att hantera perioral dermatit. Vi rekommenderar produkter som är fria från starka kemikalier, parfymer och andra irritanter som kan förvärra tillståndet.

Pure Epicalm Serum

Pure Epicalm Serum är utformad för känslig och irriterad hud och erbjuder lindring vid perioral dermatit runt ögonområdet och andra delar i ansiktet. Dess lugnande ingredienser minskar rodnad och irritation, medan återfuktande effekter stärker hudbarriären, skyddar mot irritanter och främjar läkning. För optimalt resultat, applicera serumet morgon och kväll på drabbade områden, följt av en mjukgörande ansikts- och ögonkräm.

Cure Recovery Créme

Cure Recovery Crème är dag- och nattkräm som precis som Pure Epicalm Serum kan vara till hjälp för personer med perioral dermatit på flera sätt, tack vare dess unika egenskaper som är utformade för att lugna och vårda känslig och irriterad hud. Den är idealisk för alla hudtyper och är intensivt vårdande och reparerande.

Det är dock viktigt att komma ihåg att individuella reaktioner på hudvårdsprodukter kan variera, och det rekommenderas att rådgöra med en hudvårdsspecialist innan man börjar använda nya produkter, särskilt vid behandling av hudtillstånd som perioral dermatit.

Boka konsultation