Ökad hårväxt

Hårtransplantation, Behandlingar, Hår

ökad hårväxt

Drömmer du om ökad hårväxt? Vi erbjuder PRP-behandling (Platelet-Rich Plasma) som är en innovativ metod för att främja ökad hårväxt och motverka håravfall. Genom att använda kroppens egna tillväxtfaktorer kan PRP stimulera hårsäckarna och förbättra hårkvaliteten.

Hur kan jag få ökad hårväxt?

Genom en PRP-behandling används blodplasma som är rik på blodplättar för att stimulera hårväxt. Processen börjar med att en liten mängd blod tas från patienten. Blodet bearbetas sedan i en centrifug för att separera blodplättarna från de röda blodkropparna. Den koncentrerade plasman, som innehåller en hög mängd tillväxtfaktorer, injiceras sedan i hårbotten där det behövs mest.

Hur fungerar en PRP-behandling?

De tillväxtfaktorer som finns i PRP hjälper till att stimulera inaktiva eller nyligen transplanterade hårsäckar till en aktiv tillväxtfas för tjockare och friskare hår. Behandlingen är minimalt invasiv och har få biverkningar eftersom den använder patientens egna blod.

Fördelar med PRP-behandling

 • Naturlig behandling: Eftersom PRP använder ditt eget blod, minskar risken för allergiska reaktioner och andra biverkningar.
 • Icke-kirurgisk: PRP är ett utmärkt alternativ för dem som söker en mindre invasiv metod för att stimulera hårväxt.
 • Korta återhämtningstider: Behandlingen kräver minimal återhämtningstid, vilket gör det lätt att återgå till dagliga aktiviteter kort efter proceduren.
 • Förbättrad hårkvalitet: Förutom att stimulera hårväxt, kan PRP också förbättra hårets tjocklek och styrka.
 • Behandlingsperiod: PRP-behandlingar görs vanligtvis i tre sessioner med 4-6 veckors mellanrum, och resultaten kan börja märkas inom 3-6 månader efter den första behandlingen.

Vad är skillnaden mellan PRP-behandling och hårtransplantation?

Hårtransplantation

Hårtransplantation är en kirurgisk behandling som syftar till att återställa hårväxt på områden som har förlorat hår. Behandlingen innebär att friska hårsäckar flyttas från en del av kroppen, vanligtvis baksidan av huvudet, till de områden som har tunnare hår eller är helt kala. Det finns två huvudsakliga tekniker för hårtransplantation: Follicular Unit Transplantation (FUT) och Follicular Unit Extraction (FUE).

Follicular Unit Transplantation (FUT)

FUT, även känd som strip-metoden, innebär att en remsa av hud med hårsäckar tas från donatorområdet. Hårsäckarna separeras sedan under mikroskop och transplanteras till de områden som behöver hår. Återhämtningstiden för FUT kan vara flera veckor och fullständiga resultat kan ses efter 12-18 månader.

Follicular Unit Extraction (FUE)

FUE innebär att enskilda hårsäckar extraheras direkt från donatorområdet och sedan transplanteras. Detta resulterar i mindre ärrbildning jämfört med FUT-metoden. Återhämtningstiden för FUE är kortare än för FUT, men fullständiga resultat kan också ta 12-18 månader att uppnå.

Jämförelse mellan PRP och hårtransplantation

 • Invasivitet: PRP-behandling är minimalt invasiv medan hårtransplantation är en kirurgisk procedur.
 • Återhämtning: PRP har en mycket kort återhämtningstid (några dagar), medan hårtransplantation kräver längre tid för läkning och återhämtning (flera veckor).
 • Behandlingsperiod: PRP-behandling görs i tre sessioner med 4-6 veckors mellanrum och resultat kan ses inom 3-6 månader. Hårtransplantationens resultat tar 12-18 månader att uppnå fullständigt.
 • Resultat: PRP stimulerar befintliga hårsäckar och förbättrar hårkvaliteten, medan hårtransplantation ersätter förlorade hårsäckar med nya.
 • Behandlingsprocess: PRP involverar injektioner av blodplasma, medan hårtransplantation involverar kirurgisk överföring av hårsäckar.
 • Användningsområden: PRP kan användas för att förbättra resultatet av en hårtransplantation och för andra medicinska och kosmetiska ändamål, medan hårtransplantation specifikt syftar till att återställa hårväxt.

Boka din PRP-behandling för ökad hårväxt idag

Upplev fördelarna med PRP-behandling och återfå ditt självförtroende med tjockare och friskare hår. Kontakta oss på Akademikliniken för att boka en konsultation och ta det första steget mot ökad hårväxt.

Boka konsultation