Obesitas

Plastikkirurgi, Bukplastik, fettsugning

obesitas

Obesitas är en komplex och kronisk sjukdom som inte bara påverkar hälsan utan även självbild och livskvalitet. På Akademikliniken förstår vi att varje patients resa är unik och att kirurgiska ingrepp kan vara en del av en holistisk strategi för att hantera obesitas. Genom att erbjuda skräddarsydda lösningar, strävar vi efter att hjälpa våra patienter att återfå kontrollen över sin hälsa och sitt välbefinnande.

Varför uppstår obesitas?

Obesitas är resultatet av en kombination av genetiska, miljömässiga och livsstilsfaktorer.

 • Genetiska faktorer: Ärftlighet kan påverka kroppens metabolism och fettlagring.
 • Kost och näringsvanor: Högt intag av kaloririk mat med lågt näringsinnehåll bidrar ofta till viktökning.
 • Fysisk inaktivitet: Brist på motion gör det svårare för kroppen att bränna överskottskalorier.
 • Psykologiska faktorer: Stress, depression och ångest kan leda till emotionellt ätande.

Konsekvenser av obesitas

Obesitas har en djupgående inverkan på både fysisk och psykisk hälsa. Vanliga hälsoproblem kopplade till obesitas inkluderar hjärt-kärlsjukdomar, diabetes typ 2, sömnapné och ledsjukdomar. Psykologiskt kan obesitas leda till minskad självkänsla och depression, vilket ytterligare påverkar livskvaliteten.

Plastikkirurgi som en del av lösningen

På Akademikliniken ser vi plastikkirurgi som en viktig komponent i behandlingen av obesitas, särskilt för de patienter som redan har gjort betydande framsteg med livsstilsförändringar och medicinska behandlingar. Kirurgi är dock inte en första lösning utan en del av en större, helhetsbaserad behandlingsplan.

Kirurgiska ingrepp för viktminskning

En viktnedgångsmakeover är en kombination av kirurgiska och icke-kirurgiska behandlingar som är utformade för att hjälpa patienter att uppnå sina estetiska mål efter betydande viktminskning. På Akademikliniken erbjuder vi en rad behandlingar för att stödja denna process:

 • Bukplastik: En bukplastik, eller tummy tuck, avlägsnar överflödig hud och fett från magen och stramar åt musklerna i bukväggen. Detta ger en plattare och mer tonad mage.
 • Lårplastik: Lårplastik är ett ingrepp som fokuserar på att avlägsna överflödig hud och fett från insidan eller utsidan av låren, vilket ger en slankare och mer proportionerlig kontur.
 • Överarmsplastik: Överarmsplastik, även kallad armlyft, avlägsnar överflödig hud och fett från överarmarna, vilket ger en fastare och mer definierad armkontur.
 • Bröstlyft (mastopexi): Ett bröstlyft stramar upp och omformar brösten genom att avlägsna överflödig hud och lyfta bröstvävnaden för ett mer ungdomligt utseende.
 • Bröstförstoring: För patienter som önskar mer volym kan bröstförstoring med implantat eller kroppseget fett användas för att förbättra bröstens storlek och form.
 • Bröstförminskning: För de som lider av obehag på grund av stora bröst kan en bröstförminskning minska bröststorleken och skapa en mer proportionerlig kroppskontur.
 • Fettsugning kan vara en del av kroppskontureringen och används för att avlägsna envisa fettdepåer som inte svarar på kost och motion. Detta kan bidra till att skapa en mer definierad och proportionerlig kroppskontur.

Din resa till ett bättre liv börjar här

Obesitas är en utmaning, men det är en utmaning du inte behöver möta ensam. På Akademikliniken är vi här för att stödja dig genom varje steg av din resa mot ett hälsosammare och mer tillfredsställande liv. Utforska våra behandlingsalternativ och boka en konsultation för att diskutera dina specifika behov och mål. Tillsammans kan vi arbeta mot en framtid där du känner dig stark, självsäker och i kontroll över din hälsa.

Boka konsultation