Mörka ärr efter finnar

Hud, Ansikte, Behandlingar

ärrbehandling

Det finns många anledningar till att kunder söker sig till oss för att få den behandling de vill ha. Vi har till exempel särskilda behandlingar för dig som har hudåkommor eller på något sätt vill förbättra huden. En av de vanligaste anledningarna till att kunder söker sig till oss är för att de har problem med akne eller har haft problem med akne. Den här artikeln är riktad till dig som lider av att du har mörka ärr eller fläckar efter finnar och vill veta mer om hur du kan behandla dem hos oss.

 

Varför får man mörka ärr efter finnar?

Innan vi kan gå in mer på vilka behandlingar som kan vara aktuella för dig som vill åtgärda mörka ärr eller fläckar efter akne kan det vara intressant att varför de uppstår.

Den pigmentering som uppstår på huden efter akne/finnar kallas för post-inflammatorisk hyperpigmentering och förkortas till PIH. Dessa fläckar är platta och är bruna, röda eller rosa-lila och uppstår efter att akne eller finnar har läkt. För att summera är fläckarna alltså en pigmentering som uppstått efter en inflammation, vilket en finne är.

De kan försvinna av sig själva efter några månader eller år. Men det är ingen garanti och därför är det många som vill behandla bort dem.

 

Behandlingar

Hos oss kan du välja mellan en rad olika ärrbehandlingar. Är du det minsta osäker på vilken behandling som är aktuell för dig rekommenderar vi att du kontaktar oss direkt för att få råd kring den behandling du bör ha. Men här nedan får du några exempel på behandlingar som kan vara effektiva för dig som vill bli av med mörka ärr efter finnar.

Kemisk peeling

Kemisk peeling är en av våra populäraste behandlingar då den förbättrar hudens kvalitet, föryngrar och är effektiv mot akneärr. Behandlingen ger huden en vacker och jämn struktur. I en kemisk peeling används instrument och syror som försiktigt exfolierar hudens yta.

Laserbehandling

Med hjälp av laserstrålning kan du få bort mörka fläckar som uppkommit till följd av exempelvis finnar. Vi använder lasermaskiner som är speciellt framtagna för hudbehandlingar. Laserljuset riktas till området och ljuset omvandlas till värme som används på det drabbade området. Samtliga laserbehandlingsmaskiner är av hög kvalitet och metoderna har vetenskapligt bevisad effekt från etablerade tillverkare och leverantörer.

Dermapen

En dermapen behandling förnyar huden på djupet. Behandlingen är bland annat effektiv mot akneärr. En dermapen är ett elektriskt verktyg som innehar 16 sterila nålar som förs över ansiktet och det drabbade området. Det gör att hudens naturliga kollagenproduktion stimuleras och därifrån byggs huden upp och du får jämn och fräsch hud.

 

Pigmentförändringar

Det finns flera effektiva sätt att behandla pigmentfläckar. Bland annat genom laser eller cosmelan. Cosmelan pigmentbehandling tar bort pigmentfläckar och jämnar ut hudtonen. Behandlingen innehar ämnen som bryter ner hudens ytskikt och stimulerar cellförnyelsen.

 

Hudåkommor och ärr

Om du vill gå rakt på sak rekommenderar vi att du väljer behandling framtagen för hudåkommor och ärr. Vi kan allt om olika hudåkommor och akne och med hjälp av teknik och behandlingsmetoder kan vi hjälpa dig med dina akneärr. Boka en konsultation hos oss för att få en skräddarsydd behandling för mörka ärr efter finnar, så att du ska kunna känna dig självsäker i din hud.

Boka konsultation