Masseter botox

Injektioner

masseter botox

Att leva med spända käkmuskler kan vara otroligt påfrestande och påverka både din vardag och ditt välmående. När käkmusklerna (massetermusklerna) överansträngs och blir förstorade kan du få en mer fyrkantig käklinje. Masseter botox kan hjälpa till att slappna av i dessa muskler för att lindra smärta och obehag, samt att du får en mjukare och mer harmonisk ansiktsform.

Vad är masseter botox?

Masseter botox innebär att vi injicerar botulinumtoxin i massetermuskeln, den stora muskeln i käken som används för att tugga. Behandlingen syftar till att slappna av denna muskel, vilket kan minska smärtan och volymen på muskeln för personer som lider av tandgnissling eller pressar tänderna.

Fördelar med masseter botox

Minskad tandgnissling och tandpressning

En av de främsta fördelarna med masseter botox är dess förmåga att minska symtomen av tandgnissling (bruxism) och tandpressning. Genom att slappna av massetermuskeln minskar trycket på tänderna, vilket kan förhindra skador och minska smärta.

Definierad käklinje

För dem som söker en mer definierad käklinje kan masseter botox också hjälpa till att skapa ett mer skulpterat utseende. När massetermuskeln minskar i storlek, kan käklinjen framstå som mer markerad och estetiskt tilltalande. I alla våra injektionsbehandlingar strävar vi alltid efter att ditt utseende ska bli så naturligt som möjligt.

Lättnad från spänningshuvudvärk

Spänningshuvudvärk kan ofta orsakas av överansträngda käkmuskler. Genom att injicera botox i massetermuskeln kan man lindra spänningar och därmed minska frekvensen och intensiteten av huvudvärk.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen är snabb och relativt smärtfri. Legitimerad personal kommer att injicera små mängder botox i flera punkter i massetermuskeln. Proceduren tar vanligtvis mellan 15-30 minuter, och man kan återgå till normala aktiviteter omedelbart efteråt.

Efter behandlingen är det viktigt att undvika att massera eller trycka på det behandlade området för att förhindra att botox sprids till oönskade områden. Resultaten börjar vanligtvis synas inom några dagar, med full effekt efter ungefär två veckor.

Kombination med fillers

För att uppnå ett ännu mer definierat och harmoniskt ansikte, kan du kombinera botoxbehandlingen med fillers. Fillers kan användas för att ge volym och struktur till områden som kinder, läppar och haklinje. I våra kombinationsbehandlingar strävar vi alltid efter att skapa ett naturligt och balanserat resultat.

Användning av bettskena

För personer som pressar tänderna på natten kan en bettskena vara ett värdefullt komplement. Bettskenan används på natten och skyddar tänderna från slitage och hjälper till att ytterligare minska spänningar i käkmusklerna.

Vi kan hjälpa dig

Vi förstår hur jobbigt det kan vara att leva med spända käkmuskler och den negativa inverkan det kan ha på din livskvalitet. På Akademikliniken erbjuder vi en lösning genom muskelavslappnande masseter botox, en behandling som minskar tandgnissling, lindrar spänningshuvudvärk och skapar en mer definierad käklinje. Genom att kombinera masseter botox med fillers kan vi hjälpa dig att nå dina estetiska mål och förbättra ditt välmående.

Kontakta oss idag för att boka en konsultation så att vi kan förstå dina problem och ge lämpliga behandlingsförslag anpassade för dig och dina önskemål. Upptäck hur vi kan hjälpa dig att både må bättre och nå din önskade målbild.

Boka konsultation