Kan man massera bort en dubbelhaka?

fettsugning

ansiktsfett

En dubbelhaka är ett vanligt estetiskt bekymmer som beror på antingen en ansamling av fett eller vävnadsvätska under hakan. Det kan bero på genetik, viktökning eller naturliga åldrandeprocesser. Men det finns goda nyheter – det finns olika behandlingar och metoder för att minska dess framträdande. En mycket vanlig fråga är “Kan man massera bort en dubbelhaka?”. I denna text delar vi med oss av vår expertis kring ämnet.  

Vävnadsvätska under hakan kan ge dubbelhaka

Vävnadsvätska under hakan, precis som i andra delar av kroppen, är en del av kroppens lymfsystem. Denna vätska omger cellerna i kroppens vävnader och har flera funktioner, bland annat att transportera näringsämnen till cellerna och ta bort avfallsprodukter från dem. Ibland kan denna vätska ansamlas i vissa områden, som under hakan, vilket kan leda till svullnad eller ödem. Det kan bero på olika orsaker som dålig lymfcirkulation, inflammation, eller till och med vissa hälsotillstånd.

Massera bort dubbelhakan

Att massera bort en dubbelhaka kan vara ett effektivt steg i att förbättra cirkulationen och eliminera slaggvätskan, och i sin tur minska svullnaden. Genom regelbunden massage stimuleras blodcirkulationen, vilket även bidrar till förbättrad hudelasticitet, kontur och minskad fettansamling under hakan. Kombinerat med en hälsosam livsstil och eventuella estetiska behandlingar, kan massage vara ett värdefullt verktyg i att minska synligheten av en dubbelhaka.

Så här masserar du:

  1. Rengöring: Börja med att rengöra huden. Det ökar effekten av massagen och förbereder huden för behandlingen, vilket gör den mer mottaglig för massageteknikerna.
  2. Massageteknik: För att få igång på lymfflödet ska du stryka handen under hakan bakåt nacken. För att minska ansamlingen av fettvävnad använd istället tummarna för att försiktigt massera under hakan. Börja mitt på hakan och arbeta dig uppåt mot öronen med mjuka, fasta rörelser för bästa effekt.
  3. Användning av hudkrämer och oljor: Naturliga oljor som mandel- eller jojobaolja kan öka effekten av massagen. En hudkräm, anpassad för din hudtyp, är också viktigt eftersom det förebygger rynkor och håller huden återfuktad och elastisk. Dessa produkter hjälper till att förstärka massagens fördelar och skydda huden.
  4. Varaktighet: Upprepa massagen dagligen i cirka 5–10 minuter. Regelbundenhet är nyckeln till att se märkbara resultat över tid.

Livsstilsförändringar

Förutom massage och professionella behandlingar, är hälsosam kost och regelbunden motion viktiga komponenter i kampen mot dubbelhakan. En balanserad livsstil kan ha en betydande effekt på hela din kroppsform.

Komplettera med professionell hjälp

Även om träning och massage kan vara bra i kampen mot dubbelhakan, räcker det inte alltid till för att helt eliminera den. För de som önskar snabbare och mer hållbara resultat erbjuder Akademikliniken behandlingar som fokuserar på området under hakan. Fettsugning av hakan är ett vanligt och permanent behandlingsalternativ för dig som vill få bort din dubbelhaka. CoolSculpting, även kallat fettfrysning, är också ett effektivt sätt för att eliminera fett och skulptera hakan.

Med rätt tekniker och en kombination av professionell hjälp och livsstilsförändringar kan du med andra ord uppnå önskade resultat. På Akademikliniken finns vi här för att stödja dig på din resa mot en mer harmonisk och självsäker version av dig själv.

Boka konsultation