Lokalbedövning

Behandlingar

fillers

På Akademikliniken strävar vi efter att erbjuda våra patienter en så bekväm och smärtfri upplevelse som möjligt. Genom att använda lokalbedövning under vissa estetiska behandlingar och kirurgiska ingrepp, säkerställer vi inte bara patientens komfort utan även högsta kvalitet och precision i våra behandlingar. 

Vad innebär lokalbedövning?

Lokalbedövning är en medicinsk metod som används för att tillfälligt minska eller eliminera känsel i en specifik kroppsdel. Genom att blockera nervsignalerna i det behandlade området, möjliggör lokalbedövning en smärtfri upplevelse under estetiska och medicinska ingrepp. Denna teknik är särskilt vanlig inom estetisk och rekonstruktiv kirurgi, där bedövningen bidrar till en trygg och komfortabel behandling. Med lokalbedövning kan patienter uppleva minimalt obehag och snabb återhämtning, vilket gör det till ett idealiskt val för många olika typer av ingrepp.

Olika typer av lokalbedövning

Det finns olika typer av lokalbedövningar, vissa appliceras som gel direkt på huden, medan andra sprejas över området som ska bedövas. Injicerbara lokalbedövningar är också vanliga, där bedövningsmedlet injiceras direkt in i huden eller nära nerverna med en spruta för en mer precis och djupgående effekt. Val av bedövningsmetod baseras på ingreppets natur och patientens specifika behov. Gel eller sprej används ofta för mindre ingrepp eller yttre behandlingar, medan injektioner är lämpliga för mer omfattande procedurer som kräver större kontroll över smärtlindringen.

Så går en lokalbedövning till steg-för-steg

  1. Förberedelse: Patienten får grundlig information om bedövningsprocessen, möjliga känslor under bedövningen och vad du kan förvänta dig.
  2. Applicering/injicering: Bedövningsmedlet appliceras antingen som en kräm på huden eller injiceras i det område som ska behandlas, beroende på ingreppets typ.
  3. Verkanstid: Det tar vanligtvis några minuter för lokalbedövningen att börja verka. Under tiden övervakas patienten noggrant.
  4. Behandling: Medan du är bedövad kan den estetiska eller kirurgiska proceduren utföras utan smärta.
  5. Eftervård: Patienten får omfattande råd om eftervård, bland annat hur man tar hand om det behandlade området och när normal känsel förväntas återkomma.

Att tänka på innan en lokalbedövning

Inför en lokalbedövning är det viktigt att följa klinikens råd och förberedelser. Ibland krävs det att du undviker vissa mediciner eller att du fastar innan lokalbedövningen. En noggrann genomgång av patientens hälsotillstånd och eventuella allergier är också avgörande för att säkerställa en säker och effektiv bedövningsprocess.

Att tänka på efter en lokalbedövning

Efter en lokalbedövning kan det behandlade området kännas domnat under en kortare period. Det är viktigt att skydda det bedövade området tills full känsel återkommer. Patienten bör även följa specifika eftervårdsinstruktioner som ges av kirurgen och hudvårdsexperten för att främja en snabb och problemfri återhämtning.

Lokalbedövning hos Akademikliniken

På Akademikliniken använder vi de senaste metoderna och materialen för lokalbedövning för att säkerställa högsta möjliga patientkomfort och säkerhet. Våra experter är noggrant utbildade i att välja och applicera lämplig lokalbedövning för varje specifik behandling.

Exempel på behandlingar och operationer med lokalbedövning

Vi utför ett brett spektrum av estetiska behandlingar under lokalbedövning, exempelvis vid fillers, botox, borttagning av pigmentfläckar, och vid viss typ estetisk tandvård och plastikkirurgi. Dessa ingrepp utförs med största precision och omsorg för att garantera utmärkta resultat med minimalt obehag för patienten.

Boka konsultation