Lär känna Dr Tyge Tindholdt

Plastikkirurgi

Dr. Tyge Tindholdt är en erfaren plastikkirurg med en stark passion för estetik och detaljer. Han började sin medicinska karriär vid Köpenhamns Universitet och specialiserade sig inom plastikkirurgi i Norge. Han har tjänstgjort som överläkare vid Universitetssykehuset i Oslo och är en aktiv forskare, med en doktorsexamen inom mikrokirurgisk bröstrekonstruktion.

Med över 15 års erfarenhet inom estetisk plastikkirurgi har Dr. Tindholdt arbetat vid flera kända kliniker och specialiserat sig på bröst-, ansikts- och kroppsformande kirurgi efter viktnedgång. För närvarande arbetar han heltid på hos oss på Akademikliniken i Malmö och har även tagit på sig rollen som medicinskt ansvarig läkare, där han fokuserar på patientsäkerhet och behandlingsrutiner. Dr. Tyge Tindholdt är en engagerad plastikkirurg med ett starkt engagemang för att förbättra skönhetsindustrin.

 

Vad är bakgrunden till ditt yrkesval/varför valde du att specialisera dig inom plastikkirurgi?
– Jag älskar att jobba med händerna och forma saker, så det var naturligt för mig att välja plastikkirurgi. Jag har alltid varit intresserad av detaljer och är en perfektionist ut i fingrarna. Jag lämnar aldrig något åt slumpen och jag föredrar att göra om saker om jag inte är nöjd med resultatet.

Vilka typer av ingrepp tycker du är särskilt intressanta?
– Jag har faktiskt ingen favoritoperation. Alla plastikkirurgiska operationer är utmanande. Det som är avgörande för mig och det som gör operationen intressant är att jag har möjlighet för att förbättra mig genom att förfina mitt hantverk. Och den utmaningen är lika stor oavsett om jag ska göra ett ansiktslyft eller ta bort ett födelsemärke.

Vilka ingrepp utför du mest av?
– De ingrepp som jag gör mest blir automatiskt de som efterfrågas mest. För mig är det bröstförstoring, bukplastik, fettsugning, ögonlocksplastik och bröstlyft. Under de senaste 10 åren har jag haft ett speciellt intresse för plastikkirurgi efter stor viktnedgång och patienter som har genomgått överviktskirurgi. Så jag får också relativt många patienter i denna kategori som specifikt söker mig på grund av detta.

Hur går en konsultation med dig till?
– Under konsultationen har du möjlighet att berätta om dina önskemål och jag gör en fysisk undersökning. På denna grund ger jag dig min rekommendation. Även om rekommendationen är att du inte är kandidat för plastikkirurgi. Du får information om hur operationen går till, ärrets placering och förväntat resultat. Du får även information om hur du ska förhålla dig före och efter operationen. Eventuella komplikationer genomgås och du får möjlighet att ställa frågor. Vanligtvis är det avsatt 30–60 minuter men en konsultation tar den tid det tar. Det viktigaste är att du som patient känner dig trygg och omhändertagen när du lämnar mitt kontor.

Vad är det mest givande med ditt jobb?
Som tur är är det inte bara en sak utan många saker. Om jag ska nämna det viktigaste så måste det vara hantverket, patientkontakten och skillnaden jag gör för mina patienter.

Vad är viktigt för dig när du möter en patient?
Det viktigaste i mötet med patienten är att ta reda på om han eller hon har realistiska förväntningar på resultatet – en förutsättning för att patienten ska bli nöjd med mitt hantverk.

Vilken är den finaste återkopplingen du har fått från en patient?
– Åh, jag har fått mycket fina återkopplingar från patienter över åren. Men den finaste var nog några byggklossar till min son William som patienten hade designat själv.

 

Läs mer om Dr Tyge Tindholdt HÄR och boka tid för konsultation HÄR.