Hur blir man av med ansiktsfett?

fettsugning

ansiktsfett

Har du oönskat ansiktsfett som du vill bli av med? Då kan en fettsugning hjälpa till med att skapa ett bättre ansiktsintryck.

Ansiktsfett

Beroende hur dina arvsanlag och hormoner ser ut sätter sig fett på olika ställen på kroppen. Kroppen består av ett visst bestämt antal fettceller som finns på olika delar av kroppen och när du ökar i vikt förstoras fettcellerna där. Även om två personer väger lite mycket kan den ena ha mer ansiktsfett och ett ansikte som uppfattas rundare. Det är vanligt att ansiktsfett sätter sig på ställen som kinder och haka som tillsammans med överskottshud ofta resulterar i en oönskad dubbelhaka.

Skillnad mellan viktminskning och fettsugning

Kan man bli av med ansiktsfett genom att gå ner i vikt? Vid viktminskning förminskas fettcellerna och det sker överallt på hela kroppen. Du kanske upplever att du först blir av med fett på rumpan, men att fettet dröjer sig kvar i ansiktet. Det går inte att punktförbränna fett, utan det beror på hur dina fettceller är uppbyggda genetiskt.

Vid viktminskning krymper alltså fettcellerna i storlek, men vad är skillnaden vid fettsugning? Vid fettsugning minskar istället antalet fettceller helt och hållet, vilket gör det enklare att uppnå ett permanent resultat. Det innebär också att man kan punktmarkera ett visst område och ta bort antalet fettceller där.

Fettsugning

Viktökning och graviditet kan sätta sina spår på kroppen och skapa fettdepåer som inte går att få bort hur mycket man än försöker. Det är vanligt att oönskat fett och överskottshud samlas på mage, lår och haka. En fettsugning kan hjälpa till att skapa en jämnare kroppsform och ett hälsosammare intryck.

Är du ute efter att ta bort ansiktsfett permanent genomför vi på Akademikliniken olika typer av fettsugning på alla delar av kroppen. Beroende på vad du vill ta bort kan våra erfarna plastikkirurger konsultera dig till den bästa behandlingen för att få ett naturligt resultat anpassat efter dina önskemål.

Fettsugning av dubbelhaka och ansiktslyft

Besväras du av ansiktsfett i form av en dubbelhaka? Har du försökt att gå ner i vikt, men dubbelhakan förvinner inte? Då kanske du har testat olika former av ansiktsyoga eller tungpress och upplevt en viss uppstramande effekt, men dessa metoder ger bara kortvariga resultat. Genom att ta bort dubbelhakan med hjälp av fettsugning kan du få ett permanent resultat i form av en längre hals och mer definierad käklinje. Hos oss kan du bland annat göra fettsugning av haka och ansiktslyft och beroende på vilket resultat du är ute efter kan vi kombinera behandlingar för att uppnå bästa resultat.

Hudens elasticitet

Beroende på hur elastisk din hud är desto snabbare och finare kan läkningen och resultatet bli. Hudens elasticitet minskar med åren, men det kan också bero på genetiska faktorer. Huden vid hakan är ofta mycket elastisk och kan dra ihop sig snabbt efter fettsugning, vilket gör att återhämtningen ofta går smidigt och resultatet blir bra. Om inte, erbjuder vi också halsplastik för att avlägsna eventuell överskottshud.

Boka konsultation