Hudläkare Södertälje

Hud

hudläkare

Att hud förändras är inte särskilt konstigt, utan en naturlig del av livet. Det är faktiskt så att alla får förändringar i huden när de åldras. Att det är naturligt behöver inte betyda att du gillar det eller måste det låta vara som det är. Om du letar efter en hudläkare i Södertälje finns vi på Akademikliniken i Stockholm nära till hands för att hjälpa dig. Vi kan göra en första bedömning av dina hudproblem och ge rekommendationer på närmaste hudläkare i Södertälje. 

Farliga förändringar

Det kan vara svårt att själv avgöra vilka förändringar som behöver tas på allvar. En del fläckar på huden kan vara tecken på sjukdom, även om de flesta faktiskt inte är det. Om du som bor i Södertälje går till en hudläkare och får en undersökning kan du få de svar du behöver för att slippa oroa dig. Att få höra från någon med rätt utbildning att dina fläckar och hudförändringar är helt ofarliga kan vara en lättnad. Skulle det vara så att fläckarna faktiskt verkar tyda på att du drabbats av en sjukdom kan läkaren ge dig råd om behandlingar och hur du kan gå vidare.

Förändringar du vill slippa

De flesta förändringar är ofarliga och inte alls tecken på någon sjukdom, men det gör ju inte att du alltid vill ha dem där. Våra hudterapeuter på Akademikliniken har tillgång till olika behandlingsmetoder och kan avgöra vilken som kan passa dig och dina problem bäst. Tillsammans kan ni hitta en lösning om du lider av dina förändringar. Våra hudterapeuter på Akademikliniken kan erbjuda behandling för bland annat pigmentförändringar, akne och rosacea.

Hur gör du för att få hjälp?

När du söker hjälp hos en av våra hudterapeuter går du först hit för en konsultation. Då får du en undersökning och bedömning av dina problem. Vill du bara kolla upp några leverfläckar kan en konsultation gå på 15 minuter, men för större problem brukar konsultationen vara i ungefär 30 minuter. Under konsultationen kan du och hudterapeuten diskutera olika behandlingar. Efter det kan ni planera in en tid när behandlingen ska utföras. Ibland är det möjligt att göra den i anslutning till konsultationen, men för det mesta får man boka in minst ett nytt besök.

En finare naturlig hy

Det är antingen en plastikkirurg eller certifierad behandlare som genomför de anpassade hudbehandlingarna som kan ge det resultat du önskar. Med avancerade medicinska behandlingar är det möjligt att skapa en fin hy. Du kan till exempel få hjälp att ta bort ärr- eller kärl, föryngra huden med microneedling, få IPL eller laserbehandlingar eller välja kroppsskulptering. Det viktigaste är hur du mår i din hy och vad du önskar för förändringar. Förutom behandlingar erbjuds också hudvårdsprodukter som är resultatet av lång forskning. Tillsammans kan de bidra till att din hy hålls i fint skick och du får den hy du förtjänar att ha för att må bra.

Boka konsultation