Hängmage efter kejsarsnitt

Plastikkirurgi, Bukplastik, fettsugning

hängmage efter kejsarsnitt

Efter ett kejsarsnitt kan en hängmage kännas som en ständig påminnelse om en av livets största gåvor. På Akademikliniken förstår vi att varje kropp bär på en unik historia och erbjuder skräddarsydda behandlingar för att hjälpa dig återfå din styrka och självkänsla. Vi är här för att stödja dig i att älska din kropp igen, både inifrån och ut.

Vad uppstår en hängmage efter kejsarsnitt?

En hängmage, även kallad “mamma-mage,” uppstår när bukväggen och huden inte återgår till sin ursprungliga form efter en graviditet och kejsarsnitt. Detta kan leda till ett överflöd av lös hud och fett som hänger över bukområdet. Det kan bero på:

  • Sträckning av bukmusklerna under graviditeten.
  • Överskottsfett som lagras i bukområdet.
  • Minskad hudelasticitet efter graviditet och operation.

Behandlingar för att minska hängmage

Bukplastik

Bukplastik är en effektiv kirurgisk metod för att avlägsna överflödig hud och fett från bukområdet. Vid Akademikliniken erbjuder vi både fullständig och mini-bukplastik beroende på dina behov.

  • Fullständig bukplastik: Innebär borttagning av hud och fett från hela bukområdet samt åtstramning av bukmusklerna.
  • Mini-bukplastik: Fokuserar på den nedre delen av buken och är mindre omfattande än en fullständig bukplastik.

Fettsugning

Fettsugning är ett alternativ för att ta bort lokala fettdepåer som inte svarar på kost och motion. Detta kan ofta kombineras med bukplastik för att ge ett jämnare resultat.

Fettfrysning

För de som föredrar icke-kirurgiska alternativ erbjuder vi fettfrysning eller CoolSculpting som eliminerar fettceller utan kirurgi.

Viktnedgångs-makeover

Akademiklinikens viktnedgångs-makeover är en omfattande lösning för att hantera hängmage efter ett kejsarsnitt. Genom att kombinera olika behandlingar skräddarsyr vi en plan som passar dina specifika behov.

Viktiga faktorer att överväga

Realistiska förväntningar

Det är viktigt att ha realistiska förväntningar på resultatet av din behandling. Diskutera dina mål och förväntningar med din kirurg eller behandlare på Akademikliniken för att säkerställa att du får den bästa möjliga vården.

Kost och motion

För att upprätthålla resultaten av din behandling är det viktigt att följa en hälsosam livsstil med en balanserad kost och regelbunden motion. Detta hjälper till att förebygga framtida viktökning och bibehålla hudens elasticitet.

Kontakta oss för en konsultation

Mammor som har kämpat med hängmage efter ett kejsarsnitt ska inte behöva skämmas. Vi förstår utmaningarna och erbjuder skräddarsydda behandlingar för att återställa din kropp och självkänsla. Med vårt stöd kan du återigen känna dig stark, stolt och bekväm i din egen kropp. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig att hantera hängmage efter kejsarsnitt? Kontakta oss eller boka en konsultation med våra experter. Vi ser fram emot att hjälpa dig nå dina mål och återfå ditt självförtroende.

Ta steget mot en plattare mage idag

Att ta itu med en hängmage efter ett kejsarsnitt kan vara en viktig del i din återhämtning och välbefinnande. Genom att välja rätt behandling och följa våra experters råd kan du återfå både din kropp och ditt självförtroende. Boka en konsultation med oss på Akademikliniken och låt oss hjälpa dig på din resa mot en plattare mage och ett friskare liv.

Boka konsultation