Hängande ögonlock ena ögat

Ögonplastik

ögonlocksplastik

Hängande ögonlock kan vara mer än bara ett estetiskt problem. För många individer kan det påverka självkänslan, särskilt när det endast drabbar ena ögat. Det kan även vara ett funktionellt problem som bland annat kan medföra sämre syn och huvudvärk. Ett hängande ögonlock på ena sidan kan väcka frågor och oro. Nedan går vi igenom vad hängande ögonlock på ena ögat kan bero på och vilka lösningar som finns. 

Varför hänger ögonlocket på ena ögat?

Det finns flera anledningar till att ögonlocket endast hänger på ena ögat. Genetiska faktorer kan spela en roll, där vissa individer är mer benägna att utveckla detta tillstånd än andra. Åldrande är en annan vanlig orsak, där huden förlorar sin elasticitet och muskeltonus över tid. Skador, exempelvis från en olycka, kan också leda till asymmetri i ögonlocken. Dessutom kan vissa medicinska tillstånd, exempelvis en nerv- eller muskelsjukdom, vara den bakomliggande orsaken. Oavsett anledning, är det viktigt att förstå orsaken bakom det hängande ögonlocket för att kunna erbjuda den mest effektiva behandlingen.

Vad kan man göra åt ett hängande ögonlock?

På Akademikliniken erbjuder vi en rad behandlingsalternativ för hängande ögonlock. För de som föredrar icke-kirurgiska lösningar finns det behandlingar som kan hjälpa till att strama åt huden och förbättra dess tonus. Dessa behandlingar kan inkludera allt från avancerade hudvårdsrutiner till estetiska injektionsbehandlingar.

Piggare och yngre utseende med ögonlocksplastik

För de som söker mer bestående lösningar, eller om ögonlocket hänger så pass mycket att icke-kirurgiska behandlingar är tillräckliga, kan kirurgiska ingrepp vara svaret. Blefaroplastik, eller ögonlocksplastik, är en procedur där överflödig hud tas bort för att ge ögat ett piggare och ungdomligare utseende. I det här fallet talar vi om övre ögonlocksplastik, vilket är den vanligaste lösningen för patienter med hängande ögonlock. Vid en sådan plastikoperation arbetar vårt team av erfarna plastikkirurger nära dig för att förstå dina mål och förväntningar, och rekommenderar den bästa lösningen för ditt unika fall. Läs mer om hängande ögonlock och ögonklocksplastik på vår hemsida.

Naturligt resultat med Akademikliniken

Efter behandling kan patienter förvänta sig ett lyft och yngre utseende men det handlar inte bara om att förbättra det estetiska utseendet, utan också om att återställa patientens självförtroende och välbefinnande. Med rätt vård och uppföljning kommer resultaten att vara långvariga. Akademikliniken strävar alltid efter att uppnå naturliga och harmoniska resultat, och vi är stolta över att ha hjälpt tusentals patienter att känna sig bättre både på insidan och utsidan.

Plötsligt hängande ögonlock på ena ögat

Om du märker att ditt ögonlock plötsligt hänger på ena sidan är det viktigt att omedelbart konsultera en specialist. Det kan vara ett tecken på ett underliggande medicinskt problem som behöver omedelbar uppmärksamhet. Om detta inträffar, undvik att gnugga eller tänja på området, sök istället medicinsk rådgivning snarast.

På Akademikliniken står vi vid din sida från diagnos till behandling och säkerställer att du är välinformerad och trygg genom hela processen. Så om du upplever problem med hängande ögonlock, tveka inte att boka en konsultation. Vi finns här för att hjälpa dig!

Boka konsultation