Ögonlock hänger

Ögonplastik

ögonlocksplastik

Upplever du att dina ögonlock hänger och att du har ett trött utseende? Då kan du med hjälp av en ögonlocksplastik ta bort överskottshud för att skapa ett piggare intryck. 

Varför hänger ögonlock?

Med tiden förlorar vår hud elasticitet och ögonlocken hänger mer, det är en del av kroppens naturliga åldrandeprocess. Som en konsekvens av detta kan det till och med ibland bli svårt att lyfta ögonlocken och de kan börja hänga och skymma synen.

I vissa fall kan hängande ögonlock bero på att muskeln i ögonlocket är försvagad. Ögonlocken kan hänga så pass långt ner så att de täcker ögats pupill. Det innebär att synen blir försämrad och är något som behöver åtgärdas för att kunna se ordentligt. Den hängande överskottshuden kan förekomma på antingen det ena ögonlocket eller båda ögonlocken, men den försvagade muskulaturen upptäcks oftast när ett ögonlock upplevs mer tröttare än det andra.

Övre ögonlocksplastik

Upplever du att dina ögonlock gör att du känner dig äldre än vad du är? Då kan en ögonlocksplastik öppna upp dina hängande ögonlock och skapa ett yngre utseende.

Med hjälp av en ögonlocksplastik kan överskottshud avlägsnas. Det görs genom att en plastikkirurg gör ett snitt i det djupaste vecket på det övre ögonlocket. Ingreppet tar ca 1–1,5 timma och du är under narkos eller lokalbedövning om du hellre föredrar det. Efteråt är det vanligt att man upplever en dragningskänsla och smärta samt svullnad och blåmärken, men det går över efter några dagar. Efter ca en vecka kan du komma på återbesök för att ta bort stygnen och då kan man kontrollera att det läker som det ska.

Vi finns alltid tillgängliga för att svara på frågor innan, under och efter ingreppet och är måna om att du ska känna dig trygg hos oss. Du kan förvänta dig att se det färdiga resultatet efter 6 månader då ärren ska ha läkt ordentligt.

Åtgärda hängande ögonlock på Akademikliniken

Akademikliniken är en av Nordens ledande klinik inom plastikkirurgi. Vi har lång erfarenhet av plastikkirurgi och har specialiserade plastikkurirger inom ögonlocksplastik. Vi utgår alltid ifrån dina tankar och önskemål innan vi gör noggranna mätningar och tillsammans diskuterar de rekommenderade ingreppen för att uppnå ditt förväntade resultat. Vi strävar alltid efter att skapa ett så naturligt utseende som möjligt för att framhäva dina naturliga drag.

Hos oss får du alltid möjlighet att välja din plastikkirurg och vi ser till att den följer dig under hela processen. Plastikkirurgen finns med och stöttar dig från start vid konsultationen, till operationsdagen för att utföra ingreppet och vid återbesök. Du får alltid kontaktuppgifterna till oss och den plastikkirurg som har genomfört ögonlocksplastiken.

Före- och efterbilder på övre ögonlocksplastik

För att jämföra och förstå vilka resultat du kan uppnå har vi flera exempel på före- och efterbilder på bland annat övre ögonlocksplastik, du kan se de här.

Kostnad för ögonlocksplastik

Vi har kliniker runt om i hela Sverige, kontakta närmaste klinik för att se priser och boka. Priserna varierar beroende på vilken klinik det är. Det kan vara bra att veta att du alltid kan delbetala din plastikoperation hos oss.

Boka konsultation