Handsvett

Botox, Injektioner

handsvett

Handsvett är ett problem som många människor lider av. Det kan orsaka obehag och känsla av skam, vilket i sin tur kan påverka självförtroendet och självbilden negativt. Vi förstår att handsvett kan påverka ditt dagliga liv och vi är här för att hjälpa dig för att du ska kunna leva ett bekvämare liv utan handsvett.

Vad orsakar handsvett?

Handsvett uppstår när kroppens svettkörtlar är överaktiva. Detta kan leda till konstant fuktiga händer som kan göra det svårt att genomföra vardagliga uppgifter och sociala interaktioner.

  • Genetik: Om handsvett är vanligt i din familj, är det större sannolikhet att du också kommer att uppleva det. Vi förstår hur frustrerande det kan vara att känna att man inte kan kontrollera sin egen kropp.
  • Stress och ångest: Emotionella faktorer kan öka svettproduktionen, vilket skapar en ond cirkel där oron för svett leder till ännu mer svettning.
  • Värme och fysisk aktivitet: Högre temperaturer och fysisk ansträngning kan förvärra svettningen, vilket gör det svårt att känna sig bekväm i olika situationer.

När antiperspirant inte räcker till

För många som lider av handsvett kan antiperspiranter vara en första lösning. Dessa produkter innehåller aluminiumklorid, vilket hjälper till att blockera svettkörtlarna och minska svettproduktionen. Men för de som upplever svårare former av hyperhidros, kan antiperspiranter vara otillräckliga. Om du märker att din svettning inte minskar trots regelbunden användning av antiperspirant, är det viktigt att söka ytterligare behandling.

Om hyperhidros

Hyperhidros är ett medicinskt tillstånd som kännetecknas av överdriven svettning, som inte nödvändigtvis är relaterad till värme eller fysisk ansträngning. Detta tillstånd kan vara lokaliserat till specifika områden, såsom händer, fötter, armhålor eller ansikte. Hyperhidros kan ha en betydande inverkan på livskvaliteten, och många upplever att deras sociala och professionella liv påverkas negativt. Våra experter förstår de utmaningar som kommer med hyperhidros och erbjuder effektiva behandlingar.

Svettbehandling med botox

Så går det till

En av de mest effektiva behandlingarna mot handsvett är botoxinjektioner. Botox fungerar genom att blockera nervsignalerna som stimulerar svettkörtlarna. Under behandlingen appliceras en bedövningskräm på händerna för att minska obehag. Sedan injiceras små mängder botox i de områden som är mest drabbade av svettning. Behandlingen tar ca 15-20 minuter och du kan återgå till dina dagliga aktiviteter kort efter ingreppet.

Hur länge håller det?

Behandlingen varar vanligtvis i sex till tolv månader. Varaktigheten förlängs efter varje ny injicering. Efter denna period kan svettningen gradvis återkomma, och behandlingen kan upprepas.  Regelbundna injektioner kan hjälpa till att hålla svettproduktionen under kontroll och förbättra livskvaliteten avsevärt.

Fördelar med botoxbehandling

Botoxinjektioner erbjuder flera fördelar för de som lider av handsvett:

  • Långvariga resultat: En enda behandling kan ge lindring i flera månader.
  • Minimalt invasiv: Behandlingen kräver inga kirurgiska ingrepp och har minimal återhämtningstid.
  • Effektivitet: Många upplever en signifikant minskning av svettproduktionen, vilket förbättrar deras självförtroende och komfort.

Våra specialiserade svettbehandlingar

Vi förstår att varje person är unik och därför skräddarsyr vi våra behandlingsplaner efter dina specifika behov och livsstil. Under en konsultation kommer våra specialister att utvärdera din situation och rekommendera den mest lämpliga behandlingen för dig.

När ska du söka hjälp?

Handsvett ett vanligt problem som kan hanteras med rätt behandling. Om handsvetten påverkar din livskvalitet eller om hemmabehandlingar inte ger tillräcklig lindring, är det dags att söka professionell hjälp. Boka en konsultation idag för svettbehandling och bli av med din handsvett för gott!

Boka konsultation