Hålögd

Injektioner

fillers

Lider du av hålögda och trötta ögon? I så fall är du inte ensam. Detta tillstånd, som kan påverka personer i alla åldrar, är väldigt vanligt men det finns behandlingsmetoder för att minska dess synlighet. Att förstå orsakerna är det första steget mot en effektiv behandling. 

Vad innebär hålögd?

På Akademikliniken möter vi ofta patienter som söker hjälp för hålögdhet. Detta är ett vanligt tillstånd där området under ögonen förlorar volym vilket djupa håligheter och skuggor under ögonen, vilket i sin tur ger ett trött och åldrat intryck. Hålögda ögon kan påverka både män och kvinnor oavsett ålder. Vår erfarenhet och expertis hjälper oss att ge våra patienter den mest effektiva vården.

Orsaker till hålögda ögon

Orsakerna bakom hålögda ögon är mångsidiga och kan vara en kombination av flera faktorer:

  • Genetik: Ofta ärftliga faktorer som bestämmer hudens och vävnadens struktur.
  • Livsstilsfaktorer: Sömnbrist och stress påverkar huden negativt.
  • Åldrande: Minskning av hudens elasticitet och fettvävnad under ögonen är vanligt vid åldrande.
  • Hormonella förändringar: Kan orsaka förändringar i hudens kvalitet och volym.
  • Miljöfaktorer: Exempelvis solskador kan försämra hudens hälsa.
  • Näring: En obalanserad diet kan leda till näringsbrist som påverkar huden.

På Akademikliniken strävar vi efter att förstå dessa mångfacetterade orsaker för att erbjuda skräddarsydda behandlingar.

Är mörka ringar och hålögd samma sak?

Det är vanligt att patienter frågar om skillnaden mellan mörka ringar och hålögdhet. Det är viktigt att skilja på mörka ringar och hålögdhet, då mörka ringar ofta beror på hyperpigmentering eller tunnare hud, medan hålögdhet är mer relaterat till volymförlust. Denna skillnad är avgörande för val av rätt behandlingsmetod.

Hur kan man motverka hålögdhet?

För att motverka hålögda ögon betonar vi vikten av en hälsosam livsstil. God sömn, näringsrik kost och adekvat solskydd är avgörande för att upprätthålla hudens kvalitet och motverka hålögdhet. Vi rekommenderar också regelbunden hudvård, såsom återfuktning och försiktig massage för att bevara hudens ungdomlighet. Att undvika rökning och överdriven alkoholkonsumtion är också viktiga faktorer.

Behandla hålögda ögon hos Akademikliniken

På Akademikliniken erbjuder vi skräddarsydda behandlingar för hålögda ögon, både icke-invasiva och kirurgiska alternativ, beroende på patientens unika behov. Våra icke-invasiva behandlingar, som exempelvis fillers, kan effektivt återställa volymen under ögonen. Vår populära fillerbehandling “tear trough” motverkar både håligheter och mörka ringar under ögonen, vilket ger ett mer vaket och piggt intryck. Skillnaden syns direkt och behandlingen håller i cirka 6-12 månader.

Vid mer avancerade fall finns kirurgiska alternativ tillgängliga. Dessa ger ett mer långvarigt och naturligt resultat. Våra behandlingar är utformade för att ge varje patient de bästa möjliga resultaten. För mer information om våra tjänster och behandlingsmetoder, besök gärna vår hemsida.

Boka en konsultation

Om du besväras av hålighet under ögonen rekommenderar vi att du bokar en konsultation hos oss på Akademikliniken. Under konsultationen undersöker vi din hud under ögonen och ger förslag på en behandling som passar dig. Under konsultationen svarar vi på alla dina frågor så att du känner dig trygg och säker i ditt beslut.

Boka konsultation