Hair filler med hjälp av PRP hår

Hår, Injektioner, Behandlingar

prp

Känner du dig stressad över att ditt hår börjar tunnas ut? Kanske drar du hårborsten genom håret och får med dig stora tussar hår? Lugn, det finns hjälp att få. Tidigare sa man ofta att det inte fanns några fungerande metoder mot håravfall, men så är inte fallet idag. Med hjälp av behandlingen PRP hår kan du idag stimulera din hårväxt och få ett tjockt och vackert hår igen. Läs vidare för att ta reda på mer.

 

Vad är PRP hår?

Vad är då egentligen PRP hår? Det är en typ av hair filler med lång effekt. Behandlingen syftar till att motverka håravfall och ge förutsättningar för en hälsosam hårväxt.

Förkortningen PRP står för Paleted Rich Plasma. Behandlingen går ut på att blodplasma som är trombocytrik injiceras för att stimulera vävnaden att återbildas. Bland annat har man länge använt denna typ av behandling inom sjukvården för att återställa skadad hud genom att öka bildning av nytt kollagen. Kollagen är ett ämne som naturligt finns i kroppen och som fungerar som en typ av byggsten. Behandlingen med “hair fillern” PRP hår kan ges för att motverka och förebygga håravfall, men även i samband med hårtransplantationer för att ge det nya håret de allra bästa förutsättningarna att hålla sig friskt och tjockt länge.

 

Så går hair filler med PRP hår till

Visst kan det låta avancerat att injicera blodplasma i hårbotten, men det är faktiskt inte en speciellt komplicerad procedur. Faktum är att hela behandlingen från början till slut endast tar en timme. Man börjar med att ta blod från patienten, ungefär samma mängd som man skulle ta vid ett vanligt blodprov. Blodet centrifugeras sedan så att plasman och blodplättarna skiljs ut. Denna plasma injiceras sedan med små stick i hårbotten på patienten. Därefter sätts en spännande process igång. På injektionsställena ökar nämligen blodcirkulationen och stamcellerna som ligger kring hårsäckarna återaktiveras. Det är den här processen som gör att håravfallet minskar och återväxten av hår ökar.

Om behandlingen görs i syfte att få tillbaka och stimulera hårväxten rekommenderas att man gör en behandling i månaden i sex månader. Sedan räcker det att göra en så kallad underhållsbehandling ungefär var sjätte månad.

Återhämtningstiden efter ingreppet är kort. Under det första dygnet efter proceduren bör du undvika att massera hårbotten, dricka alkohol, bada bastu eller utsätta dig för alltför intensiv fysisk aktivitet. Efter detta kan du leva som vanligt tills dess att det är dags för nästa behandling.

 

Vem passar behandlingen för?

På Akademikliniken görs behandlingen främst i samband med hårtransplantation, men den passar även dig som vill förebygga håravfall. Känner du att håret sakta men säkert börjar tunna ut kan det vara bra att kontakta oss för en konsultation så kommer vi fram till vad vi kan göra för dig.

Att tappa håret är traumatiskt för många, men med dagens teknik behöver du inte förlika dig med en kal hjässa. På Akademikliniken arbetar vi med flera behandlingar för att återställa och stimulera hårväxt, till exempel hårtransplantation och PRP hår. Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

Boka konsultation