Grop i hakan

Injektioner

fillers

En grop i hakan är oftast ett resultat av genetiska faktorer. Strukturen i hakan formas under fosterstadiet och beror på hur käkbenet utvecklas. Vissa kulturella och personliga uppfattningar kan påverka hur vi ser på detta särpräglade drag. En del ser gropen i hakan som en symbol för karisma och styrka, medan andra ser den som mindre attraktiv och något de vill bli av med.

Är det ärftligt?

Gropen i hakan kan som sagt vara ärftlig eftersom det är en dominant genetisk egenskap. Detta innebär att om en av föräldrarna har en grop i hakan, finns det en större sannolikhet att även barnet får det. Dock är det ingen garanti – naturens mångfald innebär att genetiska drag kan variera och förändras över generationer. Dessutom kan olika kombinationer av gener från båda föräldrarna resultera i varierande uttryck av denna egenskap.

Bli av med din grop i hakan

Om du önskar en förändring av din haka erbjuder vi skräddarsydda lösningar, från minimalt invasiva ingrepp till mer omfattande kirurgiska lösningar. För dig som vill bli av med din grop i hakan, finns det flera effektiva metoder. Vi kan exempelvis använda fillers för att jämna ut hakan, vilket är en enkel och icke-kirurgisk procedur. För mer bestående resultat kan kirurgiska ingrepp, i form av hakimplantat vara ett alternativ. Vårt team av experter finns här för att ge dig råd och stöd genom hela processen, från konsultation till eftervård, för att säkerställa att du känner dig trygg och nöjd med ditt beslut.

Fyll ut gropen med fillers

En populär och vanlig metod för behandling av grop i hakan är fillers. Denna behandling innebär att en liten mängd fyllningsmedel injiceras i hakan för att skapa en jämnare kontur. Behandlingen är snabb med minimal återhämtningstid och resultatet är direkt märkbart. Dessutom är fillers ett säkert val, eftersom de oftast består av hyaluronsyra, en naturligt förekommande substans i kroppen, vilket minimerar risken för allergiska reaktioner och biverkningar.

Att tänka på efter behandling med fillers

Efter en fillerbehandling är det viktigt att följa några grundläggande riktlinjer för att säkerställa bästa möjliga resultat. Vi rekommenderar att undvika intensiv träning, alkohol och exponering för höga temperaturer 24 timmar efter behandlingen. Undvik även att massera det behandlade området. Dessutom är det viktigt att följa hudterapeutens specifika råd för att säkerställa en smidig återhämtning och optimalt resultat.

Hur länge håller en fillerbehandling i hakan?

Varaktigheten för en fillerbehandling i hakan varierar beroende på typen av fillers som används och den individuella patientens hudtyp och livsstil. Generellt sett håller resultatet i 6–18 månader.

Fyllningsmedlet, som ofta används för denna typ av behandlingar, består av hyaluronsyra och bryts ner naturligt av kroppen över tid. Därför kan behandlingen behöva upprepas för att upprätthålla önskat resultat. Det är viktigt att notera att varje kropp är unik och reagerar olika, och att resultatet därför kan variera från person till person.

För mer information om hur vi kan hjälpa dig att bli av med din grop i hakan, är du varmt välkommen att boka en konsultation hos någon av våra kliniker.

Boka konsultation