Gott nytt år 2013

Övrigt, Okategoriserat

Goddagens alla bloggläsare!

Det är ett nytt år och vi önskar alla god fortsättning och hoppas att 2013 skall bli ett fint år. Såvitt jag vet har ingen religiös sekt fastslagit att domedagen skall komma just i år, utan när den inte skedde den 21 dec förra året, tror i varje fall Mayafolket mera på 2021. Då har vi i alla fall 8 år till, i den här etappen.

Så, det är inget annat att göra än att ta itu med 2013 med friskt humör. Möjligen närmar sig domedagen för namnet Specialistkliniken eftersom Akademikliniken vill att vi alla som ingår i denna stora klinik skall heta likadant. Sedan länge medger vi ju öppet att Akademikliniken + Specialistkliniken = sant, och visst är det skönt att inte behöva förtiga en sådan romans. Så småningom kommer också namnbytet att sjunka in. Inte så stora förändringar kommer att märkas för patienter, men verksamheten ökar bl. a. med att hjälpa den kommunala sjukvården med kö-kortning.

Vad skall vi göra i år då? Jo de som tänker förstora sina bröst kan nu komma till oss och med vår nya fina 3-D kamera få hjälp med att se hur det kan komma att se ut i förväg med bröstimplantat av olika storlek, form och läge framför eller bakom muskeln.

I detta sammanhang kan nämnas att få saker vållar sådant huvudbry som uttrycket geléhallon i samband med bröstförstoring. Många tilltalas nog omedvetet av att få en association till geléhallon, som ju är gott. Uttrycket geléhallon i samband med bröstimplantat myntades från början för att särskilja de droppformade implantat som tillverkades av en mera geléliknande silikongel från de som runda och var fyllda med lättflytande silikonmaterial.
I dag är alla implantat i princip så trögflytande att om man skär ett sådant itu rinner innehållet inte ut utan visar sig ha en konsistens som liknar gelé och därmed likna geléhallon även utan att vara droppformade.

Vi tror också att i år fler och fler kommer att söka sig till Dr Carolina Borén för att diskutera stussförstoring, ett ingrepp som inte varit så vanligt förut i Göteborgstrakten förrän Carolina började med dem. Carolina träffar också många kvinnliga patienter som uppskattar att få diskutera t ex intimkirurgi med en kvinnlig doktor.

Göteborg har drabbats av trängselskatt som tagit sig många bisarra uttryck. Nu kan man t ex inte köra från t. ex Akademikliniken i Malmö till Akademikliniken i Oslo utan att betala trängselskatt när man passerar Göteborg även om man inte alls besöker staden. Man kan förstås köra över Borås, men här på Specialistkliniken har vi långt i förväg förberett oss för denna utveckling och tillhandahåller kvällsmottagningar så att man trängselskattefritt kan komma på besök. Det är de möjligheter vi har innan vi tvingas ut med mottagningar dagtid i husvagnar, tält och lador i staden omgivningar.

Välkomna till Akademikliniken /Specialistkliniken

Må väl,

Claes Lauritzen