Gastric sleeve

Plastikkirurgi, Bukplastik

gastric sleeve

Gastric sleeve, eller sleeve gastrektomi, är en kirurgisk operation som syftar till att minska storleken på magsäcken. Genom att avlägsna cirka 80% av magsäcken skapas ett rörliknande utrymme, som begränsar mängden mat man kan äta. Detta leder till att du snabbare känner dig mätt och därmed minskar ditt kaloriintag, vilket underlättar en viktminskning.

Viktnedgång med gastric sleeve

En gastric sleeve hjälper dig att gå ner i vikt genom att begränsa hur mycket du kan äta vid varje måltid och öka mättnadskänslan. Detta ingrepp påverkar även hormonbalansen i kroppen på sätt som främjar viktnedgång och minskar hunger.

Skillnad mellan gastric bypass och gastric sleeve

Skillnaden mellan gastric bypass och sleeve gastrektomi ligger i hur ingreppen påverkar matsmältningen. Gastric bypass omdirigerar maten förbi stora delar av magsäcken och tunntarmen, medan en sleeve enbart minskar magsäckens storlek.

När är det lämpligt att utföra en gastric sleeve?

Beslutet att genomgå en gastric sleeve baseras vanligtvis på flera hälsorelaterade faktorer. Kandidater för operationen är ofta personer som inte har lyckats gå ner i vikt genom diet och motion och har ett kroppsmasseindex (BMI) som överstiger 30. I vissa fall kan individer med lägre BMI överväga ingreppet om de lider av viktrelaterade sjukdomar som diabetes typ 2 eller högt blodtryck. Den kan utföras när andra viktminskningsmetoder inte har gett önskat resultat och individen är motiverad för en långvarig livsstilsförändring.

Alternativa operationer för viktminskning

För att kvalificera för en gastric sleeve via offentlig vård måste vissa kriterier uppfyllas, inklusive specifika BMI-gränser och tidigare försök till viktnedgång.

För de individer som inte når de specifika BMI-gränserna eller har andra omständigheter som hindrar dem från att kvalificera för gastric sleeve, erbjuder vi ett spektrum av behandlingar som kan anpassas efter individuella behov och mål.

  • Fettsugning: Om du har specifika områden med envisa fettdepåer som inte försvinner trots diet och motion, kan fettsugning vara ett alternativ. Denna behandling är idealisk för att forma och konturera kroppen genom att avlägsna fett från målområden som mage, lår, rygg eller armar.
  • Bukplastik: För de som har genomgått snabb viktminskning, antingen genom livsstilsförändringar eller genom kirurgiska ingrepp, kan bukplastik vara ett effektivt sätt att ta bort överskottshud och strama upp området runt magen.

Operationer efter snabb viktnedgång

Efter en gastric sleeve eller snabb viktminskning resultera i överskottshud, eftersom huden inte alltid kan dra ihop sig helt efter att ha sträckts ut under en längre period. Detta är vanligt på områden som magen, ryggen, armarna, brösten och låren. Överskottshuden kan inte bara vara ett kosmetiskt problem utan också leda till irritation och infektioner om den inte hanteras korrekt. Vi erbjuder flera kirurgiska lösningar inom viktnedgångs-makeover för att ta hand om och reducera överskottshud efter viktminskning.

Nå din målvikt och önskade kroppsbild

Vårt mål att hjälpa dig att uppnå en balans mellan yttre och inre välbefinnande. Boka in en konsultation så kan vi tillsammans gå igenom din situation och se över eventuella behandlingsplaner som kan hjälpa dig att nå dina mål för din hälsa och ditt utseende. Vi erbjuder en omfattande vårdplan, från förberedande konsultationer till eftervård och stöd genom hela din viktminskningsresa.

Boka konsultation