Gå ner i vikt efter graviditet

Plastikkirurgi

gå ner i vikt efter graviditet

Att gå ner i vikt efter graviditet kan vara en utmaning för många. Vi förstår att varje person har unika behov och förutsättningar. Vi erbjuder specialiserade behandlingar inom plastikkirurgi som kan komplettera din resa mot att återfå din kropp och självkänsla.

Vikt och graviditet

Under graviditeten genomgår kroppen betydande förändringar. En del av dessa är viktökning, som är naturlig och nödvändig för barnets utveckling. Efter förlossningen kan dock en del av denna extra vikt vara svår att bli av med. Hudens elasticitet påverkas också, och i vissa fall återhämtar sig inte huden helt, vilket kan leda till att man får lös hud eller att kroppskonturerna känns annorlunda.

Känner du inte igen dig?

Många nyblivna mödrar känner inte igen sin kropp efter graviditeten. Vi erbjuder konsultationer där vi lyssnar på dina behov och förväntningar. Där kan vi också diskutera olika behandlingsalternativ för att återställa ditt kroppens form, vilket kan innefatta allt från mindre ingrepp till mer omfattande kirurgiska lösningar.

Behandlingar för att gå ner i vikt

Vi förstår att varje persons situation är unik, och därför erbjuder vi skräddarsydda lösningar. För viktminskning som är specifikt kopplad till graviditet och efterföljande kroppsförändringar kan vi utföra ingrepp och behandlingar som hjälper till att reducera fett på svåråtkomliga områden.

  • Bukplastik: Innebär att överskottshud och fett avlägsnas från magregionen. Detta ingrepp är särskilt effektivt efter graviditet, då magmusklerna ofta sträcks ut och huden förlorar sin elasticitet. Resultatet är en slätare och mer tonad mage, vilket kan ge en betydande förbättring av självbilden och komforten i vardagen.
  • Fettsugning: Avlägsnar envisa fettdepåer som inte svarar på diet eller motion för att skapa en mer proportionerlig kroppskontur. Det är en populär behandling för områden som höfter, mage, rygg och lår.
  • Kombination: För många av våra patienter rekommenderar vi en kombination av bukplastik och fettsugning för att maximera resultatet.

Behandlingar för att åtgärda kroppsförändringar

Graviditet och viktfluktuationer kan leda till betydande förändringar i kroppskonturen, som slapp hud eller överflödigt fett. Vi erbjuder ett behandlingsalternativ för hela din kropp, en viktnedgångs-makeover, för att strama upp och återfå en kroppsform som du är nöjd med. Utöver bukplastik och fettsugning inkluderar det även:

  • Bröstlyft eller bröstreduktion: För att återställa bröstens form och position.
  • Rygg-, lår- och armplastik: Idealiska för att strama åt huden på dessa områden efter stora viktfluktuationer.

Drömvikt och kropp

Att uppnå din drömvikt och kropp kan kräva en kombination av rätt kost, träning och ingrepp. Vi arbetar tillsammans med dig för att skapa en realistisk och hållbar plan. Vi strävar efter att skapa harmoni mellan din yttre och inre bild där behandlingarna anpassas efter din kropps unika behov och förutsättningar.

Få tillbaka dig själv efter att ha blivit mamma

Att återfå känslan av dig själv efter att ha blivit mamma kan vara en kraftfull resa. Vi är här för att stödja dig genom varje steg, med respekt för dina önskemål och förväntningar. Boka en konsultation med oss för att utforska hur vi kan hjälpa dig att känna dig mer som dig själv igen, både på insidan och utsidan.

Boka konsultation