Från tjock till smal, från smal till muskler. Men resten då?

Plastikkirurgi, Bukplastik, TV-personligheter

Minns ni Hristos som blev Biggest Loser Hristos med en stor del av svenska folket i våras när han vann tävlingen med en av de största viktnedgångarna i hela tävlingens historia?

Med järnvilja kämpade han sig igenom tävlingen och stod till slut som vinnare med en av de största totala viktnedgångarna i tv-seriens historia. Ibland tappade han motiveringen när det kändes extra tufft men minnet av hans lillebror som rycktes bort som liten i en bilolycka, fick honom att kämpa vidare.

Hristos målsättning har hela tiden varit att gå från tjock till smal och sedan via träning och en hälsosam livsstil gå från smal till muskler. Och där är han nu. Med en nyligen avslutad utbildning till PT personlig tränare i bagaget och en otrolig resa bakom sig.

Men vad många inte vet eller förstår är att resan ännu inte är slut. En viktnedgång som Hristos, med drygt 50% av kroppsvikten, innebär komplikationer som tyvärr inte kan varken tränas eller ätas bort, hur mycket man än vill eller är beredd att kämpa.

När man går ned mycket i vikt hänger kroppen inte alltid med i svängarna och det är huden som är ett av de största problemen. Den har en viss inbyggd flexibilitet men när kroppen ändrar form så radikalt så har huden inte en chans. Resultatet blir hudöverskott i stora mängder och oftast runt magen och ryggen.

Hudöverskottet skapar flera olika problem. Dels fysiska – man kan t ex få problem med eksem och klåda. Och problem med att hitta kläder som passar en kropp som är smal men som fortfarande “sväller ut” på mitten på grund av all lös hud. Men också estetiska eller utseendemässiga. Man har nått sitt mål att gå ned i vikt, men hudöverskottet kan göra att man fortfarande känner sig obekväm med sin kropp och inte vill visa upp den varken för omgivningen eller ens för vänner eller familj. Det kan låta som ett “ytligt” problem men det är fel att underskatta en människas vilja att känna sig fin i sin nya kropp. Och besvikelsen att efter en lång kamp med vikten fortfarande må dåligt för hur man ser ut.

Enda sättet att få bukt med överskottshuden är avlägsna den kirurgiskt och en estetiskt specialiserad plastikkirurg kan utföra en sån operation så att resultatet blir både funktionell och utseendemässigt bra.

Nu har Hristos valt att vända sig till oss på Akademikliniken för att genomgå en så kallad bukplastik där hans överskottshud kommer att tas bort och vi är så klart stolta och glada över att han vänt sig just till oss. Vi kommer att följa honom genom processen här på vår hemsida och även på Facebook och Instagram – följ med du också.

biggestloser002