Filorga NCTF microneedling

Hud, Ansikte, Behandlingar

microneedling

Du kanske har hört talas om Filorga NCTF microneedling? Vi reder ut vad det är och ger våra rekommendationer på hudvård som kompletterar microneedling på bästa sätt.

En av våra mest populära behandlingar är microneedling. Under behandlingen använder vi en maskin med små nålar som förs över huden som öppnar upp hudens översta lager. I samband med denna kontrollerade skada förnyas hudens naturliga kollagen. Huden blir även mer mottaglig för produkter som kan tränga in djupare och vårda för ett ännu bättre resultat.

 

Microneedling

Det första steget vid en microneedling behandling är att hudterapeuten gör rent huden. Därefter används nålverktyget över området som ska behandlas. Nålarna stimulerar blodcirkulationen och främjar hudens naturliga bildande av kollagen som har en positiv effekt på hudens kvalitet och ger en föryngrad effekt. I samband med att nålarna tränger ner i huden kan kompletterande vårdande hudvård appliceras som boostar huden ytterligare. Behandlingen är ytlig och det kan sticka till eller kittlas något. Vid djupare behandling kan det kännas mer, men det gör inte ont.

Det finns en del microneedling-rollers avsedda för hemmabruk, men de kan innebära att du åsamkar din hud oberäknelig skada. Hos oss på Akademikliniken kan du vara i trygga händer då vi enbart använder avancerade och godkända verktyg. Vi utför microneedling med Dermapen, ett elektriskt verktyg med sexton steriliserade engångsnålar som skapar mikrokanaler ner i huden.

 

Behandling för olika hudproblem

Microneedling är till för dig som på något sätt önskar att huden ska få ett föryngrat och jämnare utseende. Behandling passar utmärkt för dig som vill fräscha upp huden eller har något av följande hudproblem: Åldrad hy med rynkor, slapp hy, förstorade porer eller ärr.

 

Efter microneedling

Redan efter första behandlingen kommer du uppnå en märkbar förbättring. För ett varaktigt resultat rekommenderar vi att du utför sex behandlingar med ett intervall på sex till åtta veckor samt kompletterar med utvalda hudvårdsprodukter.

Efter behandlingen är det vanligt att uppleva viss rodnad och svullnad, det brukar ofta gå över efter en dag. Men i de områden nålarna har trängt ner lite djupare kan det ta upp till en vecka. Tänk på att inte röra ansiktet för mycket eller utföra sporter eller bastubad som kan innebära att du svettas. För att bibehålla hudens lyster är det viktigt att du använder rekommenderade hudvårdsprodukter samt solskydd.

 

Kompletterande hudvård till microneddling

Filorga NCTF microneedling

Filorga är ett hudvårdsföretag som erbjuder avancerade hudvårdsprodukter med fokus på hudförnyelse. NCTF är en förkortning för ”New Cellular Treating Factor” som slätar ut fina linjer, ger huden näring, lyster och densitet. Filorga NCTF marknadsförs som en vitamincocktail anpassad för behandlingar som microneedling.

Akademikliniken Skin Care

Vi på Akademikliniken erbjuder olika så kallade vialer, ampuller med koncentrat i för att förstärka resultatet av microneedling. Här är två av de koncentrat som vi erbjuder och deras egenskaper:

  • MG-BL som jobbar mot pigmentering.
  • MG-R.A.S som jobbar med strukturen och anti-aging.

Kombinationsbehandling

För att ytterligare fördjupa effekten av microneedling kan behandlingen kombineras med andra typer av behandlingar hos oss på Akademikliniken. Behandlingen kan med fördel kombineras med kemisk peeling, till exempel ”Über pro”.

Boka konsultation