Fillers vs Botox – vad är skillnaden?

Ansikte, Före- & efterbilder, Injektioner, Hud

Botox i läpparna

Ett vanligt missförstånd vi ofta hör i branschen är “att personen har för mycket botox i läpparna”. Vi vill reda ut begreppen botox och fillers och vad skillnaden är och förklarar kort för dig hur de olika preparaten fungerar här.

Vad är Botox och hur används det?

Botox är ett muskelavslappnande medel som används för att reducera mimiken och minska rynkor. Vanliga behandlingsområden är de horisontella linjerna i pannan och kråksparkar kring ögonen och “argrynkan” Resultatet syns inte förrän efter ett par, tre dagar. Botox är inget man använder för att fylla läpparna med.

Vad är fillers och hur används det?

En fillerbehandling är en volymgivande injektionsbehandling baserad på hyaluronsyra som används för att släta ut rynkor, bygga upp förlorad volym, läppförstoring och även föryngra huden och behandla ärr. Det ger ett omedelbart resultat.

Det finns olika sorter fillers, speciellt framtagna för olika områden i ansiktet och kroppen bl a till bröstförstoring.

Restylane Lip Volume – Passar dig som vill ge dina läppar volym

Restylane Lip Refresh – Passar dig som vill ge dina läppar en föryngrande effekt och återställa den naturliga fuktbalansen i dina läppar.

Restylane Skinboosters – Skinboosters kan föryngra din hud genom att försiktigt och naturligt släta ut huden inifrån och där hudkvaliteten gradvis byggs upp. (Restylane Skinboosters rekommenderas 3 behandlingar för ett fullgott resultat).

Restylane SubQ – Denna produkt hjälper till att återskapa förlorad volym i ansiktet på ett sätt som ser naturligt ut. Genom att försiktigt tillföra haka och kinder extra volym formar och markerar SubQ dessa områden så att de ger ett ungdomligt och mer distinkt intryck.

Vad kan man få för resultat av fillers?

Här ser ni Joakim som genomgått en injektionsbehandling med fillers på Akademikliniken i Malmö. Bilderna är tagna före och direkt efter behandling. Resultatet syns omedelbart.

Man före och efter injektionsbehandling med fillers

Läs mer om fillers >

Läs mer om botox >

Se Före-/Efter bilder injektioner ≥

Boka konsultation