Celluliter

Kropp

fettsugning

Celluliter är en vanlig och naturlig hudförändring som kan påverka både kvinnor och män. Även om det inte finns något universellt botemedel, finns det många metoder för att minska deras synlighet. På Akademikliniken arbetar vi med de senaste teknologierna och behandlingsmetoderna för att erbjuda våra klienter de bästa resultaten.

Vad är celluliter?

Celluliter, ofta kallade “apelsinhud”, är en vanlig hudförändring som påverkar många kvinnor och en del män. Detta fenomen, där fettceller klumpar sig under huden, skapar en vågig och gropig struktur på huden. Det är inte ovanligt att de som drabbats av celluliter lider av dåligt självförtroende på grund av detta. Många söker därför behandling av estetiska skäl.

Orsaker till celluliter

Celluliter orsakas av en blandning av faktorer:

  • Genetik: celluliter kan vara ärftligt, så om dina föräldrar har mycket celluliter finns det större risk för att du också får det.
  • Ålder: när man blir äldre minskar spänstigheten i huden vilket gör att celluliter utvecklas lättare.
  • Hormonella förändringar: hormonella förändringar under pubertet, graviditet och klimakteriet kan också påverka uppkomsten av celluliter.
  • Livsstilsfaktorer: en ohälsosam livsstil, så som dålig kost, brist på fysisk aktivitet och stress medför oftast en högre risk för utvecklingen av celluliter.
  • Rökning: rökning kan också påverka eftersom det bidrar till att huden bli mindre elastisk.

Förebyggande åtgärder

Även om det inte alltid går att påverka uppkomsten av celluliter så finns det förebyggande åtgärder som bland annat inkluderar en hälsosam livsstil med balanserad kost och regelbunden motion. Det är viktigt att dricka mycket vatten och minska intaget av socker. Stärkande övningar, som yoga eller pilates, förbättrar din muskeltonus, hudens elasticitet och förbränner fettvävnad. Dessutom är det viktigt att hantera stress på ett effektivt sätt, eftersom höga stressnivåer kan påverka hormonbalansen och i sin tur bidra till cellulitbildning.

Hur blir man av med Celluliter?

Att minska celluliternas synlighet är möjligt genom olika metoder. Utöver en hälsosam kost och regelbunden fysisk aktivitet kan användning av specifika krämer och oljor som innehåller koffein eller retinol hjälpa, men ger oftast ett tillfälligt resultat.

Kan man träna bort Celluliter?

Träning kan som sagt definitivt hjälpa till att minska synligheten av celluliter. Genom att fokusera på styrketräning och konditionsövningar förbättras blodcirkulationen och din muskeltonus, vilket kan leda till en jämnare hud. Det är dock viktigt att komma ihåg att träning inte kan eliminera celluliter helt och hållet.

Behandlingar mot celluliter

På Akademikliniken erbjuder vi ett brett utbud av behandlingar mot celluliter. Nedan går vi igenom de vanligaste behandlingarna.

Hudbehandlingar och injektioner

Våra behandlingsalternativ inkluderar avancerade metoder som laserterapi och radiofrekvensterapi, samt olika typer av injektionsbehandlingar. Dessa behandlingar kan minska celluliter genom att bryta ner fettceller, förbättra blodcirkulationen och stimulera kollagenproduktionen. Varje behandling anpassas individuellt för att möta våra klienters specifika behov och önskemål.

Fettsugning

Fettsugning kan i vissa fall minska synligheten av celluliter, men det är viktigt att ha realistiska förväntningar. Fettsugning tar bort fettceller från specifika områden på kroppen, vilket kan jämna ut hudens yta och därmed minska synligheten av celluliter. Resultatet kan variera beroende på individens hudtyp, mängden fett som tas bort, och hudens elasticitet. Det är därför viktigt att konsultera med en kvalificerad specialist som kan bedöma dina individuella behov och förväntningar.

Boka konsultation