Cellulit

Hud, Kropp, fettsugning

cellulit

En cellulit är en förändring av hudens struktur som resulterar i ett ojämnt och gropigt utseende, ofta beskrivet som apelsinhud. Den uppstår när fettceller trycker mot bindväven under huden, vilket skapar det karakteristiska utseendet. Celluliter är ett frustrerande problem som påverkar många människor, särskilt kvinnor. Det är inget farligt, men det är vanligt att man skäms över sina celluliter. Vi förstår hur jobbigt det kan vara för självkänslan, men du ska inte behöva dölja dig själv. Vi har flera effektiva behandlingsalternativ.

Varför får man celluliter?

Celluliter kan bero på flera faktorer, bland annat:

  • Genetik: Om din familj har en historia av celluliter, är chansen större att du också kommer att få dem.
  • Hormoner: Hormonella förändringar, särskilt under pubertet, graviditet och klimakteriet, kan bidra till utvecklingen av celluliter.
  • Livsstil: Brist på motion, dålig kost och uttorkning kan öka risken för celluliter.

Celluliter på specifika områden

Lår och rumpa

Celluliter är särskilt vanliga på lår och rumpa. Regelbunden träning som fokuserar på dessa områden, som squats och lunges, kan hjälpa till att tona musklerna och minska utseendet av celluliter.

Mage

Celluliter kan även förekomma på magen. För att behandla detta område kan man använda en kombination av krämer, massage och träning.

Celluliter hos män

Även om celluliter är mer vanligt hos kvinnor, kan män också drabbas. Behandlingar för män är liknande de för kvinnor, inklusive träning, kostförändringar och professionella behandlingar.

Hur kan man behandla celluliter?

Det finns flera metoder för att behandla celluliter:

Vad du kan göra själv

  • Massage: Torrborstning och massage kan öka blodcirkulationen och minska vätskeansamlingar, vilket kan förbättra hudens utseende.
  • Träning: Regelbunden motion, särskilt styrketräning och kardiovaskulär träning, kan hjälpa till att minska kroppsfett och därmed celluliter.

Om du redan testat allt och ändå inte blir av med dina celluliter kan du göra cellulitbehandlingar hos oss.

Professionella behandlingar

  1. Laser- och IPL-behandlingar: Dessa metoder använder ljusenergi för att förbättra hudens struktur och minska celluliter.
  2. Fettsugning: Fettsugning är en kirurgisk metod som tar bort fettceller från specifika områden av kroppen, inklusive lår och rumpa. Detta kan hjälpa till att minska utseendet av celluliter och förbättra hudens jämnhet.
  3. Fettfrysning (CoolSculpting): CoolSculpting är en icke-invasiv behandling som använder kylteknologi för att frysa och eliminera fettceller. Behandlingen kan riktas mot specifika områden med celluliter för att förbättra hudens utseende.

Effektiva cellulitbehandlingar

För bästa resultat, kan du kombinera flera metoder för att behandla celluliter. En hälsosam livsstil med balanserad kost och regelbunden träning, tillsammans med professionella behandlingar, kan ge de mest märkbara förbättringarna.

För mer information om våra behandlingar och hur vi kan hjälpa dig att bli av med celluliter, kan du boka in en konsultation. Då kan vi tillsammans diskutera och utvärdera dina problem och vilket resultat du önskar uppnå. Vi skapar en personligt anpassad behandlingsplan för att nå ett harmoniskt och naturligt resultat som du är nöjd med.

Låt inte celluliter sätta stopp för dig och ditt självförtroende. Vi på Akademikliniken är här för att hjälpa dig på din resa mot en slätare och tonad hud.

Boka konsultation