Cassandra Marouki om sin bröstförstoring på Akademikliniken

Patientberättelser, Bröst

Cassandra Marouki gjorde en bröstförstoring hos oss på Akademikliniken i sena Augusti.

Här svarar hon på 6 snabba frågor om sin bröstoperation.

1. Hur känns det idag efter operationen?

Idag känns allt jättebra. Det är fortfarande ömt, men smärtan är helt borta och svullnaden börjar släppa riktigt mycket.

2. Hur länge har du tänkt på att göra brösten?

Sen i mitten på gymnasiet ungefär. Det va efter gymnasiet det började bli mer och mer aktuellt och jag började bli mer säker på min sak.

3. Hur har det påverkat dig att inte vara helt bekväm med din kropp?

Det har varit jättejobbigt. Att stå framför spegeln och gråta? Ingen ska behöva känna så. Att hela tiden få höra ”du är fin som du är” men aldrig någonsin kunnat ta in det och känna det själv.

4. Var du nervös inför ingreppet, om ja – hur känns det nu i efterhand?

Jättenervös! Det va min första sövning och operation. Men redan efter konsultationen visste jag att jag hade valt rätt. Och bemötandet jag fick på kliniken precis innan operationen, gjorde att jag hela tiden visste att jag var i trygga händer. Nu i efterhand är jag bara så himla tacksam. Bortom ord tacksam! Jag hade inte klarat en sån här operation utan att känna mig trygg, både före och efter operationen.

5. Vad är det bästa med att ha genomfört en bröstoperation och hur tror du att det kommer påverka dig framöver?

Att jag idag stannar framför spegeln och ler. Jag har inte, så länge jag kan minnas, genuint haft ett äkta leende på läpparna framför min egna spegelbild. Jag känner igen mig, jag känner igen min kropp. Framöver tror jag att jag helt enkelt äntligen kommer må bra i mig själv, i mina kläder och det är som en dröm som går i uppfyllelse.

6. Varför ville du göra det hos Akademikliniken?

Dels för att när jag pratat med vänner om detta, är det faktiskt bara Akademikliniken som har varit ett alternativ. Men också för det har alltid känns rätt. Har egentligen aldrig tänkt mig någon annan klinik. Så det var mer som ett självklart val! Och när man väl har läst på om kliniken och hört andras historier om deras upplevelser och operationer så har valet också blivit mer säkert, att det är på Akademikliniken jag vill gå till.

Är du också intresserad av en bröstförstoring hos Akademikliniken? Här kan du boka en konsultation men en av våra plastikkirurger. Boka konsultation

Boka konsultation