Butt lift

fettsugning

fettsugning

Ett butt lift, även känt som Brazilian Butt Lift (BBL), är en estetisk procedur som har blivit alltmer populär världen över. På Akademikliniken, Nordens ledande privata klinikkoncern inom estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi, är vi experter på denna innovativa behandlingsmetod. Genom att använda ditt egna kroppsfett för att förbättra formen och storleken på din stuss, uppnår vi naturliga resultat som förhöjer din kroppskontur och självförtroende. 

Hur går ett butt lift till?

Butt lift med fettransplantation

Ett butt lift börjar med en noggrann konsultation för att förstå dina önskemål och förväntningar. Därefter utför våra erfarna kirurger en stussförstoring genom att ta fett från andra delar av din kropp, vanligtvis från magen, höfterna eller låren. Det utvunna fettet behandlas och renas noggrant innan det återinjiceras i skinkorna. Detta skapar en mer framträdande, större och rundare rumpa. Vårt team ser till att varje steg utförs med högsta precision för att garantera optimala och säkra resultat. Ingreppet sker under full narkos.

Fettransplantation kombinerat med stusslyft

Fettransplantationen sker oftast i kombination med ett stusslyft, även kallat rygglyft, vilket är en estetisk procedur för att skapa en mer attraktiv och välformad stuss. Genom att kombinera fettöverföring med hudstramning, uppnår man en mer ungdomlig, fast och harmonisk struktur. Här kan du läsa mer om stussförstoring och stusslyft.

För vem passar ett butt lift?

En platt och hängig rumpa kan bero på flera faktorer. Åldrande är en vanlig orsak, eftersom hudens elasticitet och muskeltonus minskar med tiden. Genetiska faktorer spelar också en roll i kroppens naturliga form och fettfördelning. Livsstilsfaktorer som brist på träning, dålig kost, eller viktfluktuationer kan också bidra till att rumpan förlorar sin form och fasthet. Dessutom kan långvarigt sittande påverka både muskeltillväxt och formen på skinkorna.

BBL passar dig som önskar en mer markerad och förbättrad kroppskontur. Det är idealiskt för de som önskar förbättra sin kroppsprofil och självförtroende. Ett butt lift passar exempelvis de som inte uppnått önskat resultat med träning och kost, och erbjuder varaktiga, naturliga resultat. Det är dock viktigt att notera att ett butt lift inte är en viktnedgångsoperation, eller ett alternativ till träning, utan en metod för att förbättra kroppskonturer och proportioner.

Hur länge håller ett butt lift?

Resultaten från en BBL kan vara i många år, men det är viktigt att upprätthålla en stabil vikt efter operationen. Viktfluktuationer kan påverka resultaten. Efter operationen ger vi omfattande råd och stöd för att säkerställa att du behåller dina resultat så länge som möjligt. Vi rekommenderar också regelbunden uppföljning med våra specialister.

Vad kostar ett butt lift?

Priset för en BBL varierar beroende på flera faktorer, som omfattningen av fettutsugningen och patientens individuella önskemål. På Akademikliniken är vi transparenta med våra priser och erbjuder detaljerad information under konsultationen. Vi erbjuder våra patienter prisvärda och skräddarsydda lösningar utan att kompromissa med kvaliteten eller säkerheten.

Boka en konsultation på Akademikliniken

Om du överväger ett Brazilian Butt Lift, är det första steget att boka en konsultation med våra specialister. Under detta möte kan du diskutera dina förväntningar, eventuella frågor och få en individuell behandlingsplan.

Boka konsultation