Buccal fat

Plastikkirurgi

buccal fat

Buccal fat refererar till fettdepåerna belägna under kinderna, nära käklinjen, djupt under huden och musklerna. Dessa fettdepåer kan ha stor inverkan på ansiktets form och konturer. En stor mängd buccal fat kan ge ett rundare och mer fylligt ansikte, medan mindre mängder kan framhäva kindbenen och ge ett mer definierat utseende.

Buccal fat borttagning – förbättrad ansiktskontur

Buccal fat har blivit ett intressant område inom estetisk plastikkirurgi eftersom små justeringar kan leda till stora förändringar i ansiktets utseende. Att reducera buccal fat kan vara ett alternativ för dig som önskar ett smalare ansikte och en mer skulpterad ansiktsprofil.

Hur går proceduren till?

Buccal fat borttagning är ett kirurgiskt ingrepp, inom ansiktskirurgi, där en del av fettdepåerna i kinderna försiktigt avlägsnas. Detta utförs vanligtvis genom små snitt på insidan av kinderna, vilket gör ärren praktiskt taget osynliga. Kirurgen lokaliserar buccal fat-depåerna och tar försiktigt bort en lämplig mängd fett för att uppnå önskad ansiktskontur. Proceduren utförs ofta under lokalbedövning men kan även göras under narkos och patienten kan vanligtvis återgå hem samma dag.

Vem är en lämplig kandidat?

Detta ingrepp passar personer som önskar en mer definierad ansiktskontur och som har realistiska förväntningar på resultatet. En lämplig kandidat för buccal fat borttagning är även någon med god allmänhälsa, utan underliggande medicinska tillstånd som kan påverka ingreppet eller läkningsprocessen. En individuell bedömning av ansiktets struktur och fettdepåernas distribution är därför avgörande för att bedöma patientens lämplighet, vilket bäst görs under en konsultation med en kvalificerad specialist. Det är även viktigt att ha en stabil kroppsvikt eftersom stora viktfluktuationer kan påverka resultatet.

Återhämtning och resultat

Efter en buccal fat borttagning kan patienter uppleva svullnad och obehag i området, vilket gradvis minskar över de kommande dagarna. Notera att det kan ta upp till 2 veckor innan svullnaden har lagt sig helt.

Det är viktigt att följa vårdgivarens råd gällande skötsel och eventuell medicinering för att främja läkning och minimera risker. När svullnaden avtar framträder de slutgiltiga resultaten, vilket ger en mer markerad ansiktskontur. Regelbundna uppföljningsbesök rekommenderas för att säkerställa en optimal läkningsprocess.

Vikten av en individuell konsultation

Innan en buccal fat borttagning träffar du en plastikkirurg på en personlig konsultation. Under detta möte diskuterar vi dina önskemål, förväntningar, eventuella risker och hur vi kan hjälpa dig att uppnå det utseende du önskar. Detta är också ett tillfälle att ställa alla dina frågor. Vårt mål är att du ska känna dig helt trygg och informerad med ditt beslut och behandlingen. Vi är stolta över vårt team av högt kvalificerade specialister som ständigt strävar efter att erbjuda den bästa möjliga vården och resultat som ser naturliga ut.

Boka en konsultation

Om du funderar på att göra en buccal fat borttagning eller någon annan form av estetisk behandling, boka en konsultation via vår hemsida eller nedan. Vi stödjer dig genom hela processen, från det första samtalet till eftervård och uppföljning. Kontakta oss idag för att ta det första steget mot den förändring du önskar.

Boka konsultation