Bröstförstoring med eget fett

Bröst, Vår expertis, Före- & efterbilder

Plastikkkirurg Riikka Veltheim

“- Idag finns två alternativ för dig som vill förstora brösten. Oavsett teknik syftar det till att förbättra formen av dina bröst och ge dem ett föryngrat utseende. Det vanligaste alternativet som de flesta använder idag är bröstimplantat. Det finns flera olika typer av bröstimplantat, men det mest populära är sk gelehallonimplantat som finns som runt eller droppformat format. Det andra alternativet är fettransplantation. Med hjälp av den senaste teknologin kan du välja att flytta din egen fettvävnad och det är det jag kommer berätta mer om i det här inlägget.

En del patienter upplever fettransplantation som ett naturligt alternativ för att få fylligare bröst. Oftast upplever man att den inkluderande fettsugningen som en positiv aspekt också. Under ett operationstillfälle blir du av med fettdepåer på in- och utsidan av låren, midja, mage eller höfter och flyttar dina fettceller till brösten. Med en fettransplantation kan vi få en viss förbättring i bröstvolym, men hur mycket är individuellt. Slutresultatet påverkas av många biologiska faktorer såsom utgångsläge, fett på övriga delar av kroppen sk tagställe (det stället vi fettsuger för att sedan flytta till brösten) och läkningsprocessen under de första 6 månaderna.

Positiva aspekter med just en fettransplantation är att du får ett resultat som ser helt naturligt ut men som även känns väldigt mjukt. Ärren blir mindre än om du väljer att göra en bröstförstoring med implantat eftersom fettet sprutas in.

 

Vår kompletta guide till bröstförstoring! Allt du behöver veta inför operationen inklusive foton och slutresultat. Ladda  ner

 

Det finns en del begränsningar när vi använder oss av kroppseget fett. Är du en relativt smal och vältränad person har jag som plastikkirurg mindre material att använda än vad jag kanske skulle önska. Det som även kan upplevas som begränsning med fettransplantation är att vi inte kan bestämma den exakta skillnaden och volymen vid en transplantation, processen är så pass individuell. Generellt stannar ca 20-50% av det transplanterade fettet kvar och därför kan upprepade behandlingar behövas för att uppnå önskat resultat.

Om du känner att en mindre volymökning är tillräckligt för dig kan en fettransplantation vara ett bra alternativ. Vill du ha en helt måttbeställd bröstförstoring med dimensioner som projektion (hur mycket brösten sticker ut från kroppen), bredd och höjd är implantat fortfarande det bästa alternativet

En fettransplantation utförs under narkos och du får normalt sett åka hem samma dag. Det du behöver efteråt är en korsettbyxa på området där vi har hämtat fettet och en tunnare bh för att stödja bröstet.

Läkningsprocessen är oftast lättare vid bröstförstoring utan implantat. Du får börja träna så fort den större svullnaden har lagt sig ,vilket normalt är ca 2-3 veckor efter operationen. Ungefär en vecka efter operationen får du komma hit för en läkningskontroll hos en sjuksköterska. Slutresultat ser vi först efter ca 6 månader då du får komma hit igen för en slutkontroll. Har du ett kontorsarbete är det normalt att en långhelg räcker som vila efter operationen och vid ett fysiskt arbete kan 5-7 dagar behövas, men detta är individuellt.

Självklart kan fettet även flyttas till andra ställen på kroppen där det saknas eller har minskat med åldern såsom i ansiktet och i stussen.”

Dr Riikka Veltheim

Är du intresserad eller veta om det kan vara ett alternativ för dig?

Läs mer om bröstförstoring här >

Läs mer om Plastikkirurg Dr Riikka Veltheim ≥

Se Före-/Efter bilder bröstförstoring här ≥

Boka en konsultation