Bröstförstoring – 3 metoder för att placera snittet

Före- & efterbilder, Bröst, Vår expertis

Du som funderar på att eventuellt göra en bröstförstoring har säkert sökt information inför ditt beslut och i samband med det läst en hel del av allt som finns skrivet på nätet kring den här mycket vanliga plastikkirurgiska operationen. Det finns mycket att ‘tänka över innan du tar det slutgiltiga beslutet – saker du behöver veta och bestämma dig för.

Vi plastikkirurger finns givetvis tillgängliga för att ge rekommendationer baserat på vår långa erfarenhet och kunskap om hur kroppen fungerar och vilket resultat man kan förvänta sig. Men det är inte alltid alla plastikkirurger tycker samma sak och det kan finnas olika sätt att uppnå det resultat man vill ha – då kan det vara svårt att själv veta vad som egentligen är bäst.

3 metoder för att placera snittet

En sak som ofta diskuteras är vilken metod som är bäst för att göra snittet för implantaten?

  1. Det vanligaste att man går via ett snitt i vecket under bröstet.
  2. En annan vanlig metod är via ett snitt i armhålan.
  3. En tredje metod är att gå in via bröstvårtorna. Olika plastikkirurger har olika ”favoritmetoder” baserat både på praktiska erfarenhet och på medicinsk forskning.
Vår kompletta guide till bröstförstoring! Allt du behöver veta inför operationen inklusive foton och slutresultat. Ladda  ner

Därför väljer vi snitt i bröstvecket

På Akademikliniken använder vi oss normalt av ett snitt i vecket under bröstet och det finns många skäl till varför vi gör det. Några av dem tänkte jag berätta om här idag.

Ärret efter snittet blir efter läkning i princip osynligt och döljs effektivt av bröstvecket. Ärren syns inte alls när man har bh eller bikini på sig och är man naken syns de först när man sträcker upp armarna i luften. Som sagt hävdar en del plastikkirurger att ett ärr i armhålan är det som syns minst men det stämmer inte, tvärtom enligt mig. Ärret i armhålan syns oftare eftersom du som kvinna oftare visar dig i bikini eller ärmlösa linnen och klänningar än du visar dig naken och utan bh, eller hur?

Vi plastikkirurger på Akademikliniken använder oss också av en egen speciell teknik för att sy ärret under bröstet så att det skall bli så osynligt som möjligt efter läkning. En vetenskaplig studie har gjorts om den här tekniken och nyligen publicerades den studien i The Aesthetic Plastic Surgery Journal, en av plastikkirurgins viktigaste vetenskapliga tidskrifter. Det är vi stolta över.

– Det är också vetenskapligt belagt att tekniken att lägga in implantatet via ett snitt i bröstvecket bidrar till att minska risken för kapselkontraktur, som är en av de biverkningar som kan uppstå efter en bröstförstoring med implantat, jämfört med att gå genom armhålan eller via bröstvårtorna.

– Andra fördelar med denna teknik är att kirurgen inte behöver skära genom de mjölkgångar som finns i bröstet, vilket kan ske när implantatet placeras genom ett snitt vid bröstvårtan. Detta minskar ordentligt risken för att operationen negativt påverkar ev. framtida amning. Samtidigt minskar det också risken för skador på nerverna i bröstet och därmed risken för känslobortfall i bröstvårtan.

– Att lägga in implantatet via snittet under bröstet gör det enklare att placera implantatet på exakt rätt ställe i bröstet, vilket ger ett bättre slutresultat och minskar risken för att implantatet kan sitta fel eller flytta på sig.

– Och sist men absolut inte minst. Det är viktigt att tänka långsiktigt när man gör en bröstförstoring. Förr eller senare kommer implantatet att behöva bytas ut, oavsett om man får konkreta problem eller inte. Implantaten åldras, brösten förändras efter graviditet/amning, du kanske vill ändra storlek eller helt ta ut implantaten. Då kan detta inte göras via armhålan utan då måste man gå in via ett snitt under bröstet. Det innebär att man då i slutänden får två ärr istället för ett.

Dr Paolo Montemurro

Läs mer om bröstförstoring ≥

Se Före-/Efter bilder bröstförstoring

Läs mer om Plastikkirurg Dr Paolo Montemurro ≥

Boka konsultation