Allt om skin boosters

Hud, Ansikte, Injektioner, Behandlingar

skinbooster

Här på Akademikliniken kan du välja mellan en rad olika ansiktsbehandlingar, men för att du ska ta din hy till nästa nivå kan det ibland krävas mer än så. Då kan en så kallad skin booster vara en passande behandling för dig. I den här artikeln får du mer information om hur skin boosters kan förbättra din hud och hur behandlingen går till.

Vad är en skin booster?

Till att börja med kan det vara bra att ha koll på vad behandlingen innebär för att du ska kunna avgöra huruvida den kan vara något för dig eller inte.

Akademikliniken använder behandlingsmetoden Restylane Skinbooster som är en flytande gelé som injiceras i huden. Därifrån får huden fukt inifrån. Den berikar med hyaluronsyra och stimulerar kollagen. Det bidrar till att huden blir slätare, får mer lyster och blir mer elastisk. Kort sagt går det att beskriva behandlingen som att din hud får en återfuktningsboost från insidan.

 

Vem kan ha nytta av skin boosters?

Behandlingen är passande för vuxna i alla åldrar som är i behov av en fuktbomb från insidan. Behandlingen förbättrar din hy gradvis genom att släta ut fina linjer, skavanker och ökar elasticiteten. Det slutgiltiga resultatet är att du får mer lyster, en jämnare hudton och ett piggare utseende.

Utöver att behandlingen är lämplig för dig som är i behov av en fuktbomb kan den också vara aktuell för dig som vill stärka utsatt och känslig hud på händer, hals, dekolletage och andra områden. Den kan också dämpa mindre och ytliga linjer i huden.

Eftersom behandlingen innehåller injektioner är det bra att vara medveten om detta innan om du är nålrädd. Innan din behandling bör du undvika blodförtunnande läkemedel och försäkra att det aktuella behandlingsområdet är friskt och att du inte har några utslag på huden eller liknande. Behandlingen är inte lämplig för den som är gravid eller ammar.

 

Så går en skin booster behandling till

Det första steget är att du får komma in för en första konsultation och därefter görs en injektion vid första behandlingstillfället. Behandlingen innebär injektioner i huden med en lätt flytande gelé som återfuktar huden inifrån. Gelen flyter sedan ut och börjar därefter verka för att återställa hudens elasticitet och släthet.

Du ser resultat redan efter första behandlingen, men för bästa resultat rekommenderar vi tre behandlingar som sker mellan två och fyra veckors mellanrum. Effekten av en skinbooster behandling varar i ungefär ett halvår. Därefter behöver du en ny behandling om du vill fortsätta få samma resultat.

Kliniska studier har visat att en långvarig effekt av en behandling med Restylane Skin boosters ger en klar förbättring av hudens elasticitet i ansiktet samt händer i upp till 12 månader efter att den första behandlingen har utförts.

Det är viktigt att du undviker ansträngande aktiviteter såsom träning och bastubad samma dag efter behandlingen samt dygnet efter. I tidigare inlägg på bloggen kan du bland annat läsa om Linda Hallbergs upplevelse av behandlingen om du vill få en inblick i hur tidigare kunder upplevt det.

Boka konsultation