AHA – Syror som ger strålande hud

Ansikte

peels

AHA-syra, eller Alpha Hydroxy Acid, är en mirakelingrediens i modern hudvård. På Akademikliniken, som ledande experter inom avancerad hudvård, vet vi hur dessa syror kan revolutionera din hudhälsa och skapa en fräschare och friskare hud. AHA-syror, naturligt förekommande i frukter och mjölk, är kända för att försiktigt exfoliera huden och avlägsna döda hudceller.

Föryngrar och förskönar huden

AHA-syror främjar cellförnyelse och minskar åldersfläckar, vilket ger en klarare och fastare hudton. Genom att stimulera kollagen och elastin förbättras hudens elasticitet och textur, samtidigt som rynkor och fina linjer minskar, vilket ger en ungdomligare och friskare hud.

Bortom dess förmåga att reducera fina linjer och förbättra hudens textur, erbjuder AHA-syror flera andra fördelar:

  • Djupgående återfuktning: AHA-syror hjälper även till att öka hudens förmåga att behålla fukt, vilket leder till en mer återfuktad och ungdomligare hud.
  • Behandling av akne: Genom att exfoliera huden och rensa tilltäppta porer, kan AHA-syror vara effektiva i behandlingen av akne och förebygga framtida utbrott.
  • Jämnar ut hudens yta: Regelbunden användning av AHA-syror kan minska uppkomsten av ärr och ojämnheter i huden, vilket ger en jämnare och slätare yta.
  • Förbättrar absorptionen av hudvårdsprodukter: Genom att avlägsna döda hudceller på ytan, kan AHA-syror förbättra hudens förmåga att absorbera och dra nytta av andra hudvårdsprodukter.
  • Minskning av porstorlek: AHA-syror kan hjälpa till att minska synligheten av förstorade porer, vilket bidrar till en mer jämn och förfinad hudtextur.
  • Ljusar upp huden: Regelbunden användning av AHA-syror kan gradvis ljusa upp hudtonen och minska uppkomsten av mörka fläckar och missfärgningar.

AHA hudvård: en revolution inom skönhet

Hos Akademikliniken betonar vi vikten av en skräddarsydd hudvårdsrutin. AHA-syror kan integreras i din dagliga rutin för att uppnå och bibehålla optimal hudhälsa. Från rengöring till återfuktning, är AHA-syror mångsidiga och effektiva.

Hudvårdsprodukter med AHA-syror hos Akademikliniken

Akademikliniken en bred palett av hudvårdsprodukter och behandlingar som innehåller AHA-syror, speciellt anpassade för olika hudtyper och behov. Från effektiva exfolierande ansiktsmasker till rengöring och AHA-serum erbjuder vi lösningar som aktivt arbetar för att förbättra hudens textur, minska synligheten av fina linjer, och återställa hudens naturliga lyster.

Peelingbehandlingar med AHA-syra

Med vår kunskap och erfarenhet inom AHA-syror erbjuder vi behandlingar som verkligen gör skillnad. Med noggrant utvalda AHA-syror ger vi din hud en djupgående förnyelse, vilket lämnar den med en oöverträffad lyster och mjukhet. Här kan du läsa mer om våra behandlingar med AHA-syror.

Vilken AHA-syra är bäst för dig?

Det finns olika typer av AHA-syror, såsom glykolsyra, mjölksyra och Mandelsyra. På Akademikliniken hjälper våra hudterapeuter dig att välja rätt AHA-syra baserat på din hudtyp och dina hudvårdsbehov. Personlig konsultation säkerställer att du får mest effektiva och säkra behandlingen.

Hur ofta kan jag göra behandlingar med AHA-syror?

Regelbundna behandlingar är nyckeln till långvariga resultat. Våra hudterapeuter på Akademikliniken rekommenderar en behandlingsfrekvens som passar just din hudtyp och dina behov. Säkerhet och effektivitet är alltid vår högsta prioritet.

Vikten av solskydd vid användning av AHA-produkter

När du använder AHA-produkter ökar din huds känslighet för solen, vilket gör solskydd extra viktigt. Genom att regelbundet använda en hög SPF-solskyddsprodukt skyddar du den känsliga huden mot skadliga UV-strålar, förebygger solskador, åldrande tecken och upprätthåller hudens hälsa och utseende.

Boka konsultation