Vårtgårdsplastik för att förminska vårtgården

Vårtgårdsplastik för dig som vill förminska vårtgårdarna. Ofta utförs det i kombination med t.ex. bröstförstoring eller bröstlyft, men kan också utföras som enskild behandling.

Vårtgårdsplastik vid olika eller för stora vårtgårdar

En del kvinnor upplever att vårtgårdarna är för stora eller har olika form. En vårtgårdsplastik utförs för att minska storleken på vårtgårdarna för att ge ett mer proportionerligt intryck. Genom att du utför din vårtgårdsplastik hos oss på Akademikliniken vet du att du får tillgång till erfarna kirurger i världsklass.

Vårtgårdsplastik vid bröstförstoring eller bröstlyft

Det är vanligt att kombinera vårtgårdsplastik vid bröstlyft eller bröstförstoring. Särskilt vanligt är kombinationen vid tuberösa eller tubulära bröst. Det går även att utföra en vårtgårdsplastik som enskild behandling. Du kan snabbt återvända till jobbet efter ingreppet, men bör undvika tunga lyft i ca 1 månad efter din behandling.

Ofta räcker det med ärr kring själva vårtgården men om det föreligger ett stort hudöverskott omkring kan det vara mer fördelaktigt att även göra ett vertikalt snitt ned mot bröstvecket under bröstet.