Läppförstoring med läppkirurgi hos Akademikliniken i Malmö

Hos Akademikliniken i Malmö har vi mångårig erfarenhet av läppkirurgi och läppförstoring.

Anledningarna till en läppförstoring eller läppkirurgi är många. Vid åldrande försämras hudens elasticitet och läpparna ändrar utseende på olika sätt. Huden runt munnen får en sämre spänst och det uppkommer rynkor. En effekt av åldrandet är också att läppkonturen suddas ut och att den minskade spänsten påverkar mungiporna och ger ett surare utseende. Även medfödd form och volym på läppen kan också ibland korrigeras med läppkirurgi.

Om du vill ha en läppförstoring

Vid ett första besök hos oss träffar du en plastikkirurg i Malmö som lyssnar på dina önskemål kring en läppförstoring, går igenom operationen och svarar på dina frågor. Då får du även information om vad en läppförstoring i Malmö kan kosta, våra väntetider mm. Du kommer också att få fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd och eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Det är viktigt att du har realistiska förväntningar på läppkirurgi och får information om vad som kan förbättras vid en läppförstoring. Om du väljer att gå vidare med en operation i Malmö så hjälper vi dig att boka en operationstid.

Vi vill understryka att en läppförstoring inte garanterar samma resultat för alla. Detta är individuella behandlingar vars resultat varierar från person till person.

Så går läppkirurgi till

Inför operation

Går igenom dina önskemål och förväntningar

Första gången du besöker oss lyssnar vi på dina önskemål, förväntningar och svarar på dina frågor. Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med ett ingrepp, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är.

Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

Vad som gäller vid narkos

Praktisk information kring operationen får du av vår plastikkirurg. Bland annat berättar vi hur du ska förbereda dig inför din operation samt vad som gäller vid narkos.

Försök hålla dig i form

Det är bra om du förbereder dig inför operationen genom att hålla dig i form och tar reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter ingreppet. Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor.

På operationsdagen

Fotografering av operationsområdet

På operationsdagen träffar du din plastikkirurg igen, som detaljplanerar operationen och fotograferar operationsområdet. Du får också träffa din narkosläkare.

Gå hem samma dag

En operation av läpparna sker normalt under narkos och tar ofta inte mer än en timme. Tiden kan dock variera beroende på ingreppets omfattning.

Efter några timmars vila och omvårdnad kan du oftast gå hem samma dag.

Efter ingreppet

Svullnaden försvinner sucessivt

De första dygnen efter operationen kan du uppleva en känsla av svullnad, stelhet, spänning och ömhet. Det är helt normalt och kommer successivt att försvinna under de första veckorna efter operationen. För att snabbare minska svullnaden rekommenderar vi att du kontaktar någon av våra hudterapeuter.

Återbesök efter en vecka

Du kan arbeta redan dagen efter operationen. Men du kommer vara svullen i två till tre veckor. Efter fem till sju dagar kommer du på första kontrollen. Men du är välkommen att höra av dig till oss när som helst.

Håll igång med lugna promenader

Eftersom en läkningsprocess är individuell är det viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem. Den första tiden rekommenderar vi att du avstår träning och andra fysiska aktiviteter och håller igång med lugna promenader.

Tre veckor efter operationen kan du träna som vanligt. Undvik också att sola om yttre synliga snitt använts vid din läppoperation under sex månader.

Slutresultat efter 6 månader

Även om slutresultatet – fylligare läppar och ett mer ungdomligt utseende – går att bedöma tidigast efter sex månader kommer du att se en förbättring redan när vi tar bort stygnen. Men det är viktigt att du har realistiska förväntningar. Resultatet varierar mellan olika människor beroende på såväl skillnader i arvsanlag som hudens elasticitet. Det är något vi pratar igenom inför operationen.

Du når oss dygnet runt

När du går hem efter en operation får du ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.

Före- och efterbilder

Se fler bilder