Bröstförstoring med bröstimplantat på Akademikliniken i Malmö

På Akademikliniken i Malmö är vi experter i kosmetisk bröstförstoring. Vi utför många bröstförstoringar om året. Våra plastikkirurger har lång erfarenhet av kosmetisk bröstförstoring.

Bröstförstoring med bröstimplantat är en av de mest eftertraktade kosmetiska operationer överhuvudtaget. Antalet utförda bröstförstoringar i Skåne och övriga Sverige ökar snabbt. Det är vår erfarenhet att patienterna är mycket nöjda med resultaten av deras bröstförstoringar. Vi är stolta över vår höga patienttillfredsställelse i Malmö.

Säker bröstförstoring

Funderar du på bröstförstoring med implantat ska du veta att säkerheten och kvaliteten på bröstförstoringen är bättre än någonsin. Nu är det enklare, säkrare och mer vanligt att genomgå en bröstförstoring med implantat jämfört med bara för 5 till 10 år sedan.

Vi lyssnar på dina önskemål för att få större bröst

Det kan finnas flera skäl till att få större bröst. Valet av en bröstförstoring kan bland annat handla om:

  • Ändra formen på brösten
  • Skapa mer volym eller återställa förlorad fyllighet i brösten efter amning, alltså skapa större bröst
  • Eller önskan om att göra brösten mer lika, alltså skapa ökad symmetri
  • Med vägledning från vår plastikkirurg bestämmer ni vilken lösning som passar bäst utifrån dina kroppsliga förutsättningar och dina önskemål om bröstförstoringen.

En bröstförstoring med bröstimplantat hos Akademikliniken i Malmö kan kombineras med ett bröstlyft.

Ett tryggt förlopp

På Akademikliniken i Malmö möts du av personlighet, professionalism och ett engagerat team av sköterskor och kirurger. Vi är måna om du får trygghet och god omvårdnad hos oss.

Vi är inte nöjda förrän du är nöjd. Detta är utmärkande för Akademikliniken i Malmö, att vi alla arbetar mot samma mål så långt det är möjligt: att du ska bli nöjd.

Kvalitetsimplantat

På Akademikliniken i Malmö använder vi i första hand bröstimplantat av märket Motiva – ett av de mest beprövade implantatmärken på marknaden. Vi använder enbart silikonimplantat för bröstförstoringar eftersom de ger den största säkerheten, det vackraste kosmetiska resultatet och de mest naturliga mjuka brösten.

Livstidsgaranti på bröstimplantat

Motiva har livstidsgaranti på bröstimplantat.

Du är alltid välkommen att kontakta vår patientkoordinator i Malmö om du har frågor på 040-26 30 00.

*Vi vill understryka att en bröstförstoring inte garanterar samma resultat för alla. Detta är individuella behandlingar vars resultat varierar från person till person.

Så går en bröstförstoring med implantat till

Inför operation

Tredimensionell bild av dig

Med hjälp av 3D-tekniken Vectra 3D Precision Light kan vi, i samband med din konsultation, simulera hur resultatet av din bröstförstoring kommer att se ut.

Du får ta av dig kläderna på överkroppen och dina bröst fotograferas med hjälp av Vectra 3D-kameran. Bilderna laddas upp i datorn som sedan genererar en trediemensionell bild av dig.

I nästa steg väljer du tillsammans med din plastikkirurg mellan olika typer och storlekar av implantat.

Tittar på bilden – ur alla vinklar

En tredimensionell bild genereras av hur du och din kropp kommer att se ut med just det valda implantatet.

Bilden kan roteras i 360 grader vilket gör att du kan se hur brösten kommer att se ut i alla vinklar. Du kan till och med se hur det kommer att se ut när du tittar ned på dina egna bröst.

På operationsdagen

Egen sängplats

På operationsdagen checkar du in på kliniken den tid du blivit kallad till oss. När du har fått en egen sängplats träffar du vår narkosläkare och får medicinen.

Mätningar enligt AK-metoden

Efter det träffar du din plastikkirurg som gör mätningar på din kropp enligt AK-metoden, för att fastställa exakt hur implantaten ska placeras för bästa resultat. Kirurgen tar också bilder som läggs in i din patientjournal för uppföljning efter operationen.

Därefter får du komma in i operationssalen och träffa den narkospersonal som söver dig inför operationen.

Operationen tar cirka en timme

En bröstförstoring tar cirka en timme och utförs alltid under narkos. När du är sövd gör kirurgen ett snitt i vävnaderna och skapar på så sätt en ficka där implantatet ska placeras.

Vanligast på Akademikliniken är att snittet placeras i vecket under bröstet. Men i vissa fall kan man placera snittet i armhålan.

När snittet placeras under bröstet sker det precis i kanten av implantatet och sys med en speciell teknik, som gör ärret princip osynligt med tiden.

Försvårar inte amning

Implantatet placeras antingen bakom eller framför bröstmuskeln. Vilket som passar just dig bäst beslutas tillsammans med den kirurg som ska utföra din bröstförstoring.

Din egen bröstkörtelvävnad ligger alltid framför implantatet och det försvårar inte möjligheten för självundersökning av brösten eller amning.

Efter ingreppet

Återhämtning på uppvakningsavdelning

Efter att operation avslutats och du väckts ur narkosen flyttas du till vår bevakade uppvakningsavdelning.

Där finns personal på plats som kontrollerar att du mår bra och återhämtar dig som du ska efter operation och narkos.

Kvar hos oss 3-6 timmar

När du har vaknat till efter operationen blir du normalt kvar hos oss i tre till sex timmar för omvårdnad och smärtlindring.

Be någon att komma och hämta dig när det är dags att åka hem, då du kan känna dig medtagen efter operationen (du ska inte köra bil själv).

Med dig hem får du smärtstillande medicin och en stadig BH som kommer att fungera som ett stödförband och ska bäras dygnet runt i tre veckor efter bröstförstoringen. Därefter på dagarna under ytterligare tre veckor.

Du når oss dygnet runt

När du går hem efter en operation får du alltid ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt om något skulle hända och du snabbt behöver få kontakt med oss.

Återbesök efter en vecka

Efter ungefär en vecka kommer du tillbaka för ett återbesök. Då kontrollerar vi bland annat att ärret läker som det ska och pratar om hur du mår och återhämtar dig.

Det är helt normalt att brösten känns spända och svullna under de första en till två månaderna efter en bröstförstoring.

Sport och träning kan du återuppta efter ca sex veckor – diskutera det med din plastikkirurg. Kom ihåg att det kan dröja upp till flera månader innan brösten fått sin slutgiltiga form.

Se före- och efterbilder

Se fler bilder