Tilda, 29 år - Bröstförstoring

Jag har fått tillbaka mina kvinnliga former igen.

För Tilda blev resultatet bättre än hon någonsin kunnat drömma om. Både vad gäller modell och size. Här berättar hon om sin bröstförstoring utförd av doktor Jonas Lundberg på Akademiklinken i Göteborg.

För mig har det alltid varit glasklart att jag skulle fixa mina bröst, men jag har hela tiden tänkt att det får bli “efter barnen”. Har aldrig ogillat mina små boobies, men efter två barn som jag ammat helt fanns där inte längre något kvar. Nu är jag ju inte helt klar med barn än (vill ha en bebi till!) men jag kunde faktiskt inte hålla mig längre. Jag kan ju få barn igen och amma, även med de “nya” brösten.

Efter att lilla L blivit 2 år så tog jag tag i saken och började söka runt efter seriösa och erfarna kliniker i Göteborgsområdet. Kom i kontakt med Akademikliniken och bokade in mig på en konsultation hos doktor Jonas Lundberg, legitimerad plastikkirurg.

Vid första mötet så pratade vi mest. Vi gick igenom vad jag ville uppnå med operationen och hur jag önskade att resultatet skulle bli. Vi mätte och tittade på vad som skulle passa mig bäst för att få ett så naturligt resultat som möjligt och “provade” att sätta på den storlek som jag har idag (270 cc). Sedan visade Jonas mig hur det skulle se ut på just min kropp via en 3D-bild i datorn, vilket var otroligt skönt och lättande.

För mig har det alltid varit glasklart att jag skulle fixa mina bröst

Mina viktigaste frågor om bröstförstoring

Frågorna inför mitt möte var många. Här är några av mina viktigaste frågor och svar:

Hur går konsultationen till?

Du träffar din kirurg och ni går tillsammans igenom dina önskemål och förväntningar inför operationen. Doktorn berättar mer ingående om hur en bröstförstoring går till, vad du bör tänka på före och efter operationen samt alla detaljer kring ingreppet. Du får också göra en allmän hälsokontroll.

Hur vet jag vilken storlek jag ska gå på?

Storleken är helt klart det som är svåraste att bestämma. Efter att du gjort en noggrann undersökning av dina bröst och din bröstkorg rekommenderas en lämplig mindre storlek och en större. Därefter får du prova olika protesstorlekar i en bh för att se vilken du trivs bäst med.

Hur ska jag kunna föreställa mig resultatet?

Akademikliniken arbetar med en 3D-kamera där du kan se hur brösten kommer att se ut i alla vinklar. Denna simulering hjälpte mig något enormt i mitt beslut gällande storlek. Jag kunde faktiskt se hur det skulle kunna tänkas se ut efter en förstoring.

Hur går operationen till och hur lång tid tar den?

Operationen sker under narkos och tar cirka en timme. Du rekommenderas att stanna kvar på kliniken minst 4 timmar efter operationen och att någon hämtar dig på kliniken när du ska hem. Du är alltså inte kapabel att köra bil. Det är också bra om du har någon som kan hjälpa dig hemma de första 2-3 dagarna, då du kan ha ont och kan vara lite extra trött.

Hur funkar det efteråt och hur ser brösten ut?

Efter operationen känns brösten stora och spända de första dagarna, men detta minskar successivt. Du ska inte bära tungt under 2–3 veckor och undvik att jogga och träna bröstmusklerna i 6–8 veckor.

Kan jag amma igen efter att jag gjort en bröstoperation?

Implantatet läggs in bakom bröstmuskeln och under mjölkkörtlarna så du kan amma som vanligt efter operationen.

Idag kan jag inte sluta le när jag ser mina nya fina boobies i spegeln.

Resultatet blev bättre än jag någonsin kunnat drömma om. Jag är så glad över dom små gullisarna som numera sitter på min kropp. Det blev precis så bra som jag tänkt mig, om inte bättre. Och allt känns så rätt både vad gäller modell och size. Idag kan jag inte sluta le när jag ser mina nya fina boobies i spegeln. Känns som att de alltid suttit där på mig och jag är så himla glad. Jag har fått tillbaka mina kvinnliga former igen!