Martina, 42 år - Bukplastik

Det här är en stor operation och det är rimligt att vara orolig inför den – det var jag själv. Men jag ångrar mig inte en sekund

Efter att ha fött tre barn och förgäves ha försökt träna sig tillbaka till den mage hon haft innan förlossningarna valde Martina att göra en bukplastikoperation hos oss på Akademikliniken.

Martina hade redan gått på en konsultation hos en annan klinik innan hon kom till Akademikliniken. Men den gången hade hon blivit osäker och valt att lägga sitt beslut på is ett tag. Efter konsultationen på Akademikliniken, några månader senare, var känslan annorlunda.

“Jag fick ett stort förtroende för dr Paolo Montemurro eftersom att han också berättade om vad som skulle komma att krävas av mig. Det kändes som ett ärligt och kompetent bemötande från första början.”

För Martina känns det viktigt att berätta om operationen eftersom att det är en kvinnofråga för henne. Hon upplever att kvinnosjukvård, i synnerhet efter graviditet och förlossning, både är eftersatt och nedprioriterad.

“Visst spelar det estetiska stor roll. Men det handlar ju också om att kunna ha en stabil och stark bål. Det borde vara en självklarhet.”

Ett år efter operationen upplever Martina en helt annan livskvalitet. Hon känner sig starkare, har inte längre ont i ländryggen och känner sig friare.

“Det har varit viktigt för mig att kunna välja hur jag vill se ut. Att kunna ha en kavaj på jobbet eller som nu, för första gången på åtta år: bikini på stranden.”

Det tar tid att återhämta kroppen efter en bukplastik, och Martina sticker inte under stol med att den första tiden både var utmanande och lite jobbig. Men samtidigt kunde hon känna hur hennes styrka kom tillbaka mer och mer för varje dag som gick.

“Det här är en stor operation. Och det är rimligt att vara orolig inför den, det var jag själv. Men jag ångrar mig inte en sekund.”

Följ Martinas resa i fyra delar