Lena Olin, 67 år - Hudbehandlingar

För mig är det viktigt att se naturlig ut, att vara mig själv.

Hur länge har du varit kund hos oss på Akademikliniken?

Jag började gå på hudbehandlingar på Akademikliniken redan 1996, så jag har varit en trogen kund i över 25 år nu. Så fort jag är i Sverige så besöker jag något av Akademiklinikens Skin Centers i Stockholm.

Hur är din upplevelse av Akademikliniken?

Akademikliniken för mig är pålitlighet. Det finns en solid och vetenskaplig grund bakom och väldigt skicklig och kompetent personal. För mig känns det oerhört tryggt och bra att få komma till Akademikliniken för behandlingar som hjälper min hud i det långa loppet, som bygger framtiden. Samtidigt som jag ser superfräsch ut när jag går därifrån. Jag kan verkligen lita på att jag får behandlingar som är bra.

Vilka produkter ifrån vår Skin Care serie använder du just nu och finns det några favoriter?

Eftersom jag har rest en hel del nu i mitt jobb så har jag använt mig mycket av Recoverykrämen, den är helt fantastisk.

Sen använder jag såklart Berry Tonern, Lift Serum, ögonkrämen, lite beroende på väderlek också. Er Glow oil brukar jag använda över hela ansiktet inför en resa eller om jag precis rest. På nätterna blir det även Active serum, den tycker jag har fungerat jättebra. Och så skyddar jag huden i solen med solkrämen såklart. Den ger ett fantastiskt skydd med Spf 50.

Min absoluta favorit som jag är helt tokig i och har med mig överallt i varenda väska är läppbalsamet, den som har lite färg. Den är så mjukgörande och får mig som inte sminkar mig så mycket privat att känna mig superglammig.

Vilka är dina bästa hudvårdstips?

Att man aldrig någonsin slarvar. Avsätt tid för att ta hand om din hud och se till att alltid rengöra och smörja in den. Hur trött du än är på kvällen.

Min man brukar skratta lite åt mig. När vi är på semester till exempel, så brukar jag göra hela min hudvårdsrutin innan vi går ut och äter, och så lite läppbalsam på för de lite röda läpparna, för då sitter jag bara och njuter under middagen med vetskapen att när jag kommer hem så kan jag bara gå och lägga mig direkt.

Är det någon skillnad på morgonrutin från din kvällsrutin?

Jag brukar faktiskt bara tvätta ansiktet i lite varmt vatten på morgonen och sedan har jag min Berry Toner, Lift Serum och kräm som passar för dagen eller vädret beroende på hur varmt eller kallt det är eller hur pass torr jag känner mig. Så det blir antingen Antioxidantkrämen eller Recoverykrämen.

Upplever du att det är någon skillnad på hudvård och hur man tar hand om sin hud i USA och Sverige?

I Sverige är vi noga med att det ska kännas och se naturligt ut och att det ska vara hudvård som bygger upp och inte bara vara en quick-fix.

För mig är det viktigt att se naturlig ut, att vara mig själv. Där tror jag att vi i Sverige har den attityden att det ska vara på riktigt och att man tar om hand om sig och inte bara fixar något snabbt för stunden. Det naturliga är viktigt.

Upplever du att din hud får utstå extra påfrestningar i skådespelaryrket?

Ja absolut, det här är ett jobb som frestar hårt på huden. Vi har väldigt långa dagar, från tidiga morgnar till sena kvällar och sminkas mycket och sedan bättras det på under hela dagen. Det är mycket puder och starka lampor som torkar ut huden. Sedan kanske vi måste sminkas om till någon annan scen som ska spelas in under samma tillfälle.

Och här har jag hela tiden haft Akademikliniken i ryggen som varit med på min resa och hjälpt mig ta hand om min hud på ett sådant finns sätt som gör att jag idag fortfarande har en väldigt bra och fin hy. Både med behandlingar och med Akademiklinikens hudvårdsprodukter.

Varför vill du göra en Skin Tightening laserbehandling med Fotona 4D och på vilket sätt upplever du att din hud förbättras?

Jag brukar alltid fråga personalen på era Skin Center om råd för min hud. De rekommenderade behandlingen Skin Tightening, en laserbehandling som arbetar på djupet i huden och resulterar i förbättringar i hudens färg, lyster och struktur. Jädrar vad det var värt det! Redan dagen efter min första behandling upplevde jag att någonting hänt med min hy och nu efter min andra behandling så känns det helt fantastiskt, min hud har fått tillbaka sin spänst och elasticitet. Jag tycker verkligen att det har varit en fantastisk behandling.

Vilka andra hudbehandlingar har du gjort på Akademikliniken?

Jag har provat på en hel del behandlingar eftersom jag varit kund hos er under så många år men förutom Skin Tightening behandlingen som jag berättat om så har jag nu senast provat Pure Mandelic Peel och Laserpeeling.

Vad är du aktuell med nu? Hur ser din sommar ut?

Nu närmast kommer jag att resa tillbaka till Los Angeles för att filma säsong 2 av serien Hunters. Men under juli kommer jag att vara en hel del i Sverige för olika nya och spännande projekt. Bland annat så kommer vi att spela in en film om Hilma af Klint i Stockholm där min man (Lasse Hallström) regisserar och där både jag och min dotter Tora medverkar. Sedan har jag lite annat på gång också men det är än så länge hemligt.

Vill du tillägga något Lena?

I mitt jobb har det ju varit helt nödvändigt att ta hand om sin hud så att man inte får problem helt enkelt.

Men numera är det inte längre en lyx att ta hand om sin hud för en del få utan det handlar om att man vårdar sig själv. Det är något som jag upplever har förändrats. Det är inte längre något som uppfattas som ytligt utan att det bidrar till att man mår bra på djupet.

Det känns som att det är väldigt accepterat idag och att det är en viktig del av livet. Man är rädd om sig själv, man tar hand om det man har fått och vårdar det för framtiden.

Lenas favoriter från AK Skin Care: Pure Berry Toner, Pure Antioxidant Crème, Cure Recovery Crème, Pure Lift Serum, Pure Effect Eyes, Pure Glow Oil, Pure Active Serum, Day Maximal Sense Spf 50 och Pure Lip Intense Berry.

Se produkter