Karin, 48 år - Ögonlocksplastik

Jag känner mig väldigt nöjd, nu ser jag inte trött ut längre.

Dr Paolo Montemurro berättar: – Karina kom till mig för att hon upplevde att hon såg väldigt trött ut, trots att hon inte kände sig så. Det yttre stämde inte överens med det inre.

Jag rekommenderade henne en övre- och undre ögonlocksplastik för att korrigera detta. Just under ögonen finns det olika typer av problem, vissa patienter har fettkuddar under ögonen, vissa får som ett djupt veck och andra har mycket lös hud.

I Karins fall hade hon fettkuddar under ögonen som gav ett ”svullet” intryck. Jag började att avlägsna fettkuddarna, men för att inte lämna en hålighet efteråt fyllde jag ut utrymmet med hjälp av en fettransplantation. Det fettet tog jag från magen, ett område som vi kom överens om innan operationen. Resultatet av den undre ögonlocksplastiken blev ett mer utvilat intryck och området under ögonen blev slätt och jämt igen.

Paolo Montemurro

Det här är en operation som verkligen kan ge fantastiska resultat och ett resultat som håller i många år.

För att korrigera den överflödiga huden ovanför ögonen som hänger ner lite som en gardin över ögonen utförde jag även en övre ögonlocksplastik. Avlägsnar man den huden får man en öppnare blick. Men denna operation kan man endast utföra om ögonbrynen inte hänger ner för långt. Om de hänger för långt ner behöver man göra ett pannlyft/ögonbrynslyft istället och det är ett större ingrepp. En övre ögonlocksplastik är i jämförelse med det en enklare operation pga en kortare och smidigare återhämtning, avslutar Dr. Montemurro.

Karin var här på återbesök för en månad sen och hennes kommentar var: – Jag känner mig väldigt nöjd, nu ser jag inte trött ut längre. Blicken har blivit öppnare och påsarna är borta.